Citrusinių vaisių marmeladas su viskiu

Citrusinių vaisių marmeladas su viskiu
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

5 apelsinai
1 citrina
0,5–1 greipfrutas
5 kinkanai
400 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms
75 ml viskio (nebūtina)


Vaisius gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Peiliu arba pjaustykle smulkiai supjaustykite vaisių minkštimą ir žievę.

Sultis, vaisius ir vandenį uždengtame puode virkite 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami dar pavirkite 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nubriebkite putas. Įpilkite viskio.

Marmeladą išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker