Sudedamosios dalys
Pirmajam marinatui
1 l vandens
100 ml spirituoto acto (12%) arba 50 ml gryno acto (24%)
2 šaukšteliai druskos
Antrajam marinatui
500 ml vandens
500 g cukraus
150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių
Gaminimo eiga
1. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite į 4-8 skilteles, priklausomai nuo obuolių dydžio.
2. Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite supjaustytus obuolius į dubenį ir užpilkite šiltu marinatu. Palaikykite per naktį. Nupilkite marinatą.
3. Užvirinkite visus antrojo marinato ingredientus. Užpilkite marinatą ant obuolių. Palaikykite, kol atvės. Išpilstykite į šiltus ir krupščiai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.