Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės

(maždaug 1 l)
Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 1/2 kg rūgštokų obuolių

Pirmajam marinatui
1 l vandens
100 ml spirituoto acto (12%) arba 50 ml gryno acto (24%)
2 šaukšteliai druskos

Antrajam marinatui
500 ml vandens
500 g cukraus
150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių

1. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite į 4-8 skilteles, priklausomai nuo obuolių dydžio.

2. Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite supjaustytus obuolius į dubenį ir užpilkite šiltu marinatu. Palaikykite per naktį. Nupilkite marinatą.

3. Užvirinkite visus antrojo marinato ingredientus. Užpilkite marinatą ant obuolių. Palaikykite, kol atvės. Išpilstykite į šiltus ir krupščiai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Receptą sukūrė

Dansukker