Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu

5 asmenims 1 valandą + 6 valandas šaldiklyje
Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Parfė

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 200 ml plakamosios grietinėlės
    • 1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 1 citrinos sultys

    Migdolų ir avižų traputis

    • 45 g migdolų
    • 75 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
    • 100 g sviesto
    • 30 g avižinių dribsnių
    • 1,5 valgomojo šaukšto miltų
    • 2 valgomieji šaukštai plakamosios grietinėlės
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 žiupsnelis druskos

    Citrininis padažas

    • 50 g sviesto
    • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 citrinos sultys
    • 100 ml plakamosios grietinėlės

    Papuošimui

    • Melisų lapelių

    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

    Plakite kiaušinių trynius ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“ dubenyje, kol masė taps lengva ir puri. Suplakite grietinėlę, įberkite vanilinio cukraus ir įpilti citrinos sulčių. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

    Padalykite parfė mišinį į silikonines ar kitokias formeles. Įdėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 6 valandoms.

    Tuo tarpu pagaminkite migdolų ir avižų traputį. Smulkiai supjaustykite migdolus ir sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode. Užvirinkite nuolat maišant. Paskirstykite mišinį ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 5–8 minutes, kol jis taps auksinės rudos spalvos.

    Palikite atvėsti, paskui susmulkinkite.

    Citrininiam padažui sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode ir užvirinkite. Palikite padažą virti ant lengvos ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Palikite atvėsti.

    Padėkite gabaliuką trapučio ant lėkštutės ir išimkite citrininį parfė iš formelių. Padėkite parfė ant trapučio ir užpilkite truputėlį citrininio padažo. Pabarstykite susmulkintais pagrindo gabaliukais ir papuoškite melisų lapeliais.

    Receptą sukūrė

    Dansukker