Citrininiai sausainiai su aguonomis

Maždaug 50 vienetų 40 minučių
Citrininiai sausainiai su aguonomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 ml neutralaus skonio aliejaus
  • 1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
  • 240 g miltų
  • 1 citrinos tarkuota žievelė
  • 3 šaukšteliai aguonų sėklų

1.    Sviestą sumaišykite su cukrumi „Panevėžio Plius“ ir vaniliniu cukrumi. Pamažu supilkite aliejų.

2.    Kepimo miltelius sumaišykite su žiupsneliu miltų ir įmaišykite į likusį mišinį. Suberkite likusius miltus ir minkykite, kol tešloje neliks gumulėlių.

3.    Suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir aguonų sėklas. Gerai išmaišykite.

4.    Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Juostas supjaustykite į 50 dalių, kiekvieną jų susukite į mažytę bandelę. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriaus. Rankomis bandeles suplokite.

5.    Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20 minučių 150 °C temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker