Citrininiai pyragaičiai

25 vienetų
Citrininiai pyragaičiai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
125 g miltų
30 g maltų migdolų
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus

Įdarui
2 kiaušiniai
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 citrinos sultys ir žievelė

Papuošti
„Dansukker“ cukraus milteliai

Sutepkite ir paberkite miltais keturkampę formą (23 ir 23 cm) arba naudokite aliuminio folijos formą. Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Nuimkite puodą nuo kaitvietės ir įmaišykite likusius produktus. Tešlą įspauskite į formą. Kepkite orkaitės viduryje 12 minučių. Išimkite ir atidėkite į šalį. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 °C.

Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir citrinų žieveles. Pagaliau įmaišykite citrinų sultis. Įpilkite tešlą į formą ir kepkite orkaitės viduryje apie 15 minučių. Įdaras gali sukietėti, bet neturi tapti rudas. Prieš pjaustydami kvadratėliais pyragą atvėsinkite. Prieš patiekdami pabarstykite pyragaičius cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker