Cinamono juostelės

2 vienetai
Cinamono juostelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

25 g mielių
100 g sviesto arba margarino
400 ml pieno
100 ml „Dansukker“ cukraus
0,5 g šafrano
1 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušinių
1500 ml kvietinių miltų

Įdarui
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
4 valgomųjų šaukštų cinamono
2 pailgų formų
sviesto arba margarino formoms sutepti

Sutepkite formas. Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Supilkite pieną ir pašildykite iki maždaug 35 °C. Susmulkinkite mieles inde. Išpilkite skysčius ant tešlos ir maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite cukrų, šafraną, druską, kiaušinį ir kvietinius miltus. Išminkykite iki blizgios elastingos masės. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 1 valandą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Padalykite tešlą perpus ir abi jos dalis iškočiokite į pailgus formelių ilgio papločius. Sumaišykite cinamoną su cukrumi ir apibarstykite papločius. Suvyniokite kaip vyniotinius ir įdėkite į suteptas formas. Palikite kilti, kol jų dydis padvigubės. Viršų sutepkite ištirpintu sviestu ar margarinu ir pabarstykite cinamonu. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių. Išimkite ir palikite pyragus atvėsti prieš išimdami iš formelių.

Receptą sukūrė

Dansukker