Ceviche su ananasų sultimis

4 asm.
Ceviche su ananasų sultimis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

200 g lašišos
200 g baltos žuvies
Arba
400 g mėsingos žuvies, pvz., juodalopės menkės,
Menkės, juodžuvės

Marinatui
1 susmulkintas askaloninis česnakas arba laiškinis česnakas
100 ml ananasų sulčių
Vienos citrinos sultys ir žievė
1/2 smulkinto žaliojo čili pipiro
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis smulkintų petražolių
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų

Papuošimui
50 g kokoso drožlių

Žuvis nuvaloma, nulupama, išimami kaulai ir supjaustoma 1x1 cm dydžio kubeliais. Visos sudedamosios dalys, išskyrus kokoso drožles bei žuvį, sumaišomos ir padaromas marinatas, kuris užpilamas ant žuvies. Patiekalas laikomas šaldytuve ne mažiau kaip valandą , tačiau ne daugiau kaip 5 valandas, prieš patiekiant į stalą. Gražiai išdėliojamas porcijomis martini stikliniuose induose ir apibarstomas kokoso drožlėmis prieš pat patiekiant į stalą.

Pietų amerikoje, iš kur kilo šis patiekalas, ceviche patiekiamas su kukurūzų burbuolėmis, salotomis ir virtomis saldžiomis bulvėmis. Žuvį taip pat galima apkepti ant šiltos keptuvės, prieš patiekiant į stalą.

Receptą sukūrė

Dansukker