Česnakiniai agurkai

Apie 1,5 kilogramo
Česnakiniai agurkai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

15 vidutinio dydžio arba 30 mažų agurkų
1 svogūnas
2 raudonosios aitriosios paprikos
10 česnako skiltelių

Marinatui
500 ml vandens
100 ml gryno acto (24%) arba 200 ml spirituoto acto (12%)
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
60 g druskos
1 krienas

Kruopščiai nuplaukite agurkus. Nulupkite svogūną. Perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite išilgai ir išimkite sėklytes. Nulupkite česnaką. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dėkite agurkus, svogūnus, česnakus ir aitriąją papriką. Puode sumaišykite ir užvirinkite marinatui skirtus produktus. Atvėsusius užpilkite ant agurkų. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po du gabalėlius krienų. Sandariai uždarykite. Prieš pateikiant 4 savaites laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker