Burokėlių pagardas

Burokėlių pagardas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

500 g burokėlių
150 g nuluptų ir kubeliais supjaustytų obuolių
1 kubeliais supjaustyto raudonojo svogūno
½ smulkiai supjaustytos raudonos aitriosios paprikos
1 tarkuoto česnako
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 ml tamsaus balzaminio acto
50 ml Dižono garstyčių
2 g druskos
1 g maltų baltųjų pipirų
25 ml aliejaus

Burokėlius virkite truputį pasūdytame vandenyje 45 minutes. Nuplaukite šaltu vandeniu. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į prikaistuvyje įkaitintą aliejų sudėkite obuolių ir svogūno gabaliukus ir truputį apkepkite. Sudėkite visus produktus (išskyrus burokėlius ir garstyčias) ir ant silpnos ugnies kepkite 5 minutes. Sudėkite burokėlius ir garstyčias, troškinkite iki virimo. Leiskite ataušti. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker