Budapešto vyniotinis su aviečių uogiene ir persikais

8 asmenims 1 valanda
Budapešto vyniotinis su aviečių uogiene ir persikais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Aviečių uogienė

    • 200 g aviečių
    • 100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    Budapešto vyniotinis

    • 5 kiaušinių baltymai
    • 250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 150 g lazdynų riešutų
    • 60 g miltų
    • 3 šaukšteliai kakavos miltelių

    Papuošimui

    • 300 ml plakamosios grietinėlės
    • 2 persikai
    • 50 g juodojo šokolado
    • Šviežių aviečių

    1.    Iš vakaro paruoškite aviečių uogienę. Avietes nuplaukite ir 3–4 minutes virkite prikaistuvyje kartu su cukrumi uogienėms. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nugriebkite putas. Supilkite į švarų stiklainiuką. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.

    2.    Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau maišydami pamažu suberkite cukrų „Panevėžio Plius“.

    3.    Gerai susmulkinkite riešutus. Dubenyje sumaišykite juos su miltais ir kakava. Riešutų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

    4.    Juostiniu konditerinio švirkšto antgaliu išspauskite vyniotinio tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių 175 °C temperatūroje.

    5.    Kepinį apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir palikite atvėsti (apačia į viršų). Atsargiai nuimkite kepimo popierių. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite aviečių uogienę.

    6.    Iki purumo išplaktą grietinėlę paskirstykite ant uogienės sluoksnio. Nuplovę ir išėmę kauliukus, smulkiais gabalėliais supjaustykite persikus. Persikų gabalėlius sudėkite ant plaktos grietinėlės sluoksnio. Kepinį susukite į vyniotinį.

    7.    Vyniotinį papuoškite garuose ištirpintu šokoladu ir šviežiomis avietėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker