Bruknių kremas

1 stiklainiukas 30 min.
Bruknių kremas yra ne tik skanaus rūgštaus skonio, bet ir ryškios gražios spalvos. Bruknių kremas puikiai tiks ne tik prie pusryčių jogurto ar ledų, bet ir kaip Kalėdų desertas.
Bruknių kremas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 250 g bruknių
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 140 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2 žiupsneliai meduolių prieskonių
  • 25 g sviesto (kambario temperatūros)

Bruknes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinių trynius ir atsargiai įmaišykite į bruknių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu.

Suberkite cukrų uogienėms ir meduolių prieskonius. Maišydami pakaitinkite 2–3 min.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį ir mišinį plakite elektriniu plaktuvu tol, kol bruknių kremas atvės.

Supilkite į švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker