Braškių pyragas

12 asmenų
Braškių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindui

    • 200 g morkų
    • 200 g migdolų
    • 1 citrina
    • 4 kiaušiniai
    • žiupsnelis druskos
    • 150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 175 ml miltų
    • 2 šaukštai sviesto arba margarino

    Kremui

    • 200 g grietinėlės
    • 50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

    Papuošimui

    • Braškių

    Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska ir cukrumi suberkite miltus ir susmulkintus migdolus. Išmaišykite. Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175 °C temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus. Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker