400 ml kvietinių miltų
2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
150 ml ištirpinto margarino
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
3 kiaušiniai
1 citrina (sultys ir žievelė)
100 g smulkinto baltojo šokolado
0,5 litro (250 g) gabaliukais supjaustytų braškių
Papuošti
150 ml plaktos grietinėlės
2–3 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
braškės
Sumaišykite kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Pridėkite margariną, cukrų, kiaušinius, citrinų sultis ir žievelę. Sumaišykite. Pridėkite šokoladą ir braškes. Išpilkite į popierines formas ant kepimo skardos ar į specialias formeles keksams kepti. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite. Grietinėlę ir vanilinį cukrų suplakite iki tirštos masės. Nuplaukite braškes. Ant kiekvieno keksiuko švirkštu išspauskite plaktos grietinėlės. Papuoškite braškėmis.
Receptą sukūrė