Blynų tortas su bananų įdaru

4 porcijos 45 minučių
Blynų tortas su bananų įdaru
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 300 ml plaktos grietinėlės
  • 3 kiaušiniai, atskirkite baltymus ir trynius
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 1/4 žiupsnelio druskos

1 įdarui

  • 200 g lazdynų riešutų
  • 200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 100 ml grietinėlės

2 įdarui

  • 300 ml plaktos grietinėlės
  • 200 ml varškės
  • 100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 2–3 bananai

Papuošti

  • „Dansukker“ cukraus miltelių
  • braškių
  • sviestas arba margarinas kepimui

Atskirai suplakite grietinėlę ir kiaušinių baltymus. Supilkite į grietinėlę trynius. Sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų ir įdėkite į grietinėlę. Supilkite kiaušinių baltymus.

Smulkiai sumalkite ar sugrūskite riešutus. Sumaišykite riešutus, cukraus miltelius ir grietinėlę iki vientisos masės.

Įdarui skirtą grietinėlę su cukraus milteliais suplakite į tirštas putas. Įmaišykite varškę.

Iškepkite blynus suteptoje keptuvėje. Palikite truputį atvėsti. Supjaustykite bananus. Pirma patepkite blynus riešutų įdaru, tada sudėkite bananų griežinėlius, paskiau dėkite grietinėlės įdarą. Dėkite blynus vieną ant kito. Ant viršutinio blyno įdaro nedėkite. Tortą pabarstykite cukraus milteliais ir papuoškite braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker