Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

maždaug 30 vnt. maždaug 1 valanda + laikas uogienei paruošti
Baltojo šokolado pyragaičiai su rūgščiu agrastų marmeladu! Pyragaičius su agrastais išbandyti tiesiog būtina. O jiems papuošti puikiai tiks avietės ir cukraus pudra.
Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Agrastų marmeladas

    • 250 g agrastų
    • 250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    „Blondies“ pyragaičiai

    • 150 g sviesto
    • 150 g baltojo šokolado
    • 3 kiaušiniai
    • 180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 15 g citrinų sulčių
    • 120 g miltų

    Įdaras

    • Maždaug 60 g agrastų uogienės
    • 75 g aviečių

    Papuošimas

    • „Dansukker“ cukraus miltelių

    Iš vakaro paruoškite marmeladą. Agrastus nuplaukite, nuskabykite kotelius ir ūselius. Uogas suberkite į prikaistuvį ir pavirkite maždaug 3 minutes. Suberkite cukrų uogienėms ir virkite dar 10 minučių.

    Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

    Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Ištirpinkite sviestą, sudėkite baltąjį šokoladą. Maišykite, kol neliks gumulėlių, ir palikite atvėsti.

    Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite citrinų sultis, sukrėskite sviesto masę ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Atsargiai maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol masė taps lygi.

    24 cm pločio ir 30 cm ilgio skardą ištepkite riebalais. Supilkite tešlą. Konditeriniu antgaliu ant tešlos atsargiai išspauskite agrastų marmeladą, tada ant viršaus paskirstykite avietes. Kepant jos nugrims žemyn. Pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 18–20 minučių.

    Palaukite, kol atvės, tada per naktį palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

    Receptą sukūrė

    Dansukker