Biskvitinis pyragas su bruknėmis ir kokosų iriso glajumi

1 valanda

Įvertinimas (6 vnt)

Sudedamosios dalys

Biskvitinis pyragas
3 kiaušiniai
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis vanilinio cukraus
50 g sviesto
100 ml pieno
210 g paprastų miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
150 g šviežių arba šaldytų bruknių

Kokosų iriso glajus
25 g sviesto
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
75 ml grietinėlės
70 g kokosų drožlių
5 šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

Gaminimo eiga

Plakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, kol pasidarys balta ir puri masė.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir sumaišykite su kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišiniu.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kardamoną ir druską. Atitirpinkite bruknes ir suberkite į miltų, kepimo miltelių, kardamono ir druskos mišinį. Tuomet viską atsargiai supilkite į kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.

Mišinį supilkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą (apie 22 cm skersmens). Pyragą kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 25 min iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kol pyragas kepa, paruoškite kokosų iriso glajų. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir maišydami sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite ir kelias minutes virkite ant lėtos ugnies.

Maždaug po 20 min. ištraukite pyragą. Nustatykite 200 °C ir pakelkite lentynėlę vienu grioveliu aukščiau. Ant pyrago užtepkite kokosų irisą. Vėl įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 5–10 min., kol truputį paruduos.

Pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.