Biskvitinis pyragas su bruknėmis ir kokosų iriso glajumi

1 valanda
Biskvitinis pyragas su bruknėmis ir kokosų iriso glajumi
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Biskvitinis pyragas

    • 3 kiaušiniai
    • 225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 50 g sviesto
    • 100 ml pieno
    • 210 g paprastų miltų
    • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
    • 1 šaukštelis malto kardamono
    • 1 žiupsnelis druskos
    • 150 g šviežių arba šaldytų bruknių

    Kokosų iriso glajus

    • 25 g sviesto
    • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 75 ml grietinėlės
    • 70 g kokosų drožlių
    • 5 šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

    Plakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, kol pasidarys balta ir puri masė.

    Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir sumaišykite su kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišiniu.

    Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kardamoną ir druską. Atitirpinkite bruknes ir suberkite į miltų, kepimo miltelių, kardamono ir druskos mišinį. Tuomet viską atsargiai supilkite į kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.

    Mišinį supilkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą (apie 22 cm skersmens). Pyragą kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 25 min iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

    Kol pyragas kepa, paruoškite kokosų iriso glajų. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir maišydami sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite ir kelias minutes virkite ant lėtos ugnies.

    Maždaug po 20 min. ištraukite pyragą. Nustatykite 200 °C ir pakelkite lentynėlę vienu grioveliu aukščiau. Ant pyrago užtepkite kokosų irisą. Vėl įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 5–10 min., kol truputį paruduos.

    Pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

    Receptą sukūrė

    Dansukker