Beždžionės pyragas

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Biskvitui
100 g sviesto arba margarino
200 ml pieno
4 kiaušiniai
400 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
600 ml miltų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus
4 valgomieji šaukštai kakavos
2 valgomieji šaukštai vandens
Sviesto arba margarino skardai ištepti
Miltų skardai pabarstyti

Glajus
1 pakelis „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
2–3 valgomieji šaukštai vandens
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2–3 arbatiniai šaukšteliai vandens
1 arbatinis šaukšteliai aliejaus

Gaminimo eiga

Ištepkite riebalais didelę, 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir apibarstykite ją miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Ištirpinkite sviestą arba margariną ir palikite atvėsti.

Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Kartu sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius ir įmaišykite į kiaušinių masę.

Pridėkite sviesto ar margarino ir pieno.

2/3 pyrago tešlos supilkite į skardą. Įmaišykite kakavą ir vandenį į likusią tešlos dalį. Tamsų mišinį supilkite ant šviesios spalvos mišinio ir abu mišinius pabaksnokite šakute, kad susidarytų marmuro efektas.

Kepkite apatinėje orkaitės lentynėlėje apie 35–40 minučių.

Išpjaukite beždžionės formą ir padenkite glajumi. Iš saldymedžio siūlo padarykite burną, iš šokolado drožlių – plaukus, iš saldymedžio – akis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.