Belgiški vafliai

Maždaug 8 vnt. Maždaug 1 val.
Belgiški vafliai yra stačiakampio formos. Jie yra truputį storesni už tradicinius vaflius. Belgiški vafliai puikiai tinka vėlyviesiems sekmadienio pusryčiams ar desertui. Vaflius taip pat skanu valgyti su mūsų kremais.
Belgiški vafliai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g sviesto
  • 250 ml pieno
  • 200 ml vandens
  • 12 g šviežių mielių
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 400 g miltų
  • 160 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • Ištirpinto sviesto

Pagardai (pagal skonį)

  • 1/2 g šafrano + 1 šaukštelis „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 4 šaukšteliai malto cinamono
  • 4 šaukšteliai malto kardamono

Puode ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir vandenį. Įkaitinkite iki 37 °C.

Mieles sutrupinkite dubenėlyje ir įpilkite skysčio, kad jos ištirptų.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į skystį supilkite kiaušinių trynius, suberkite druską ir miltus. Maišykite tol, kol neliks gumulėlių. Pagardinkite pasirinktais ingredientais.

Švariame sausame dubenyje iki standžių putų išplakite baltymus. Atsargiai įmaišykite į vaflių tešlą ir palikite apie 20 min.

Prieš pat kepdami supilkite cukraus miltelius. Įkaitintą vaflių keptuvę ištepkite tirpintu sviestu ir kepkite vaflius apie 4 min.

Patiekite su grietinėle, uogiene arba „Dansukker“ auksaspalviu sirupu.

Receptą sukūrė

Dansukker