Bandelės su vaisių arba uogų įdaru

Maždaug 40 mažų bandelių 3 valandos
Palyginus su įprastomis bandelėmis, bandelės „Karlsbader" pagamintos iš tirštesnės tėšlos. Iškepkite vasaros duoną prie arbatos, o bandeles „Karlsbader" įdarykite rabarbarais.
Bandelės su vaisių arba uogų įdaru
(0)

    Bandelės

    • 1 pakelis mielių (saldžiai tešlai)
    • 250 ml pieno
    • 4 kiaušiniai
    • 250 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 170 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 a. šaukštelis druskos
    • 1 a. šaukštelis kepimo miltelių
    • 900–960 g miltų

    Kardamono įdaras

    • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 1,5 a. šaukštelio kardamono
    • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

    Vaisių arba uogų įdaras

    • 200 g vaisių arba uogų
    • 2 v. šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 2 v. šaukštai vandens

    Papuošimui

    • 1 kiaušinis

    Glajus

    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 2 v. šaukštai vandens

    Mieles suberkite į maišytuvą ir pakaitinkite pieną iki 37° C. Ant mielių supilkite pieną ir išplakite. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kitus produktus. Maišytuvu lėtai plakite kelias minutes. Tada padidinkite greitį ir tešlą maišykite dar 7 minutes.

    Tešlą atidėkite į šalį ir 30 min. laikykite po virtuviniu rankšluosčiu. Paruoškite įdarus. Suplakite visus kardamono įdarui skirtus produktus ir atidėkite į šalį. Dabar paruoškite vaisių arba uogų įdarą. Vaisius arba uogas nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į prikaistuvį su vandeniu, cukrumi ir actu. Pavirkite 3 minutes. Išmaišykite ir palikite atvėsti.

    Padalinkite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite stačiakampį. Visą stačiakampį tešlos sluoksnį ištepkite kardamono įdaru. Stačiakampį perpjaukite per pusę, tada supjaustykite mažais kvadratėliais (maždaug 8 x 8 cm). Kvadratėlių centre sudėkite vaisių arba uogų įdarą. Užlenkite tešlos kraštus, kad jie susijungtų centre. Ryšulėlius sudėkite ant riebalams atsparaus popieriaus ir uždenkite plonu rankšluostėliu. Palikite maždaug 90 minučių, kad iškiltų. Tą patį padarykite su likusia tešla.

    Įkaitinkite orkaitę iki 210° C.

    Bandeles ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitės centre 10 minučių. Palikite bandeles ant grotelių, kad atvėstų.

    Bandeles apliekite cukraus miltelių glajumi. Patiekite.