Bandelės su šafranu

32 bandelės

2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Bandelės
1 g šafrano arba 2 šaukšteliai ciberžolių
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 g mielių
500 ml pieno
150 g kambario temperatūros sviesto
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis druskos
apie 800 g miltų

Įdaras
150 g migdolų pastos
100 g kambario temperatūros sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
50 g baltojo šokolado

Gaminimo eiga

Sumaišykite šafraną arba ciberžolę su 1 šaukštu cukraus ir pašildykite pieną iki 37 °C.

Suberkite mieles į dubenį ir supilkite pieną.

Įmaišykite sviestą, šafraną/ciberžolę, šviesųjį cukraus sirupą ir druską. Suberkite beveik visus miltus ir užminkykite vientisą tešlą.

Palikite tešlą kilti, kol beveik padvigubės (apie 40 min.).

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu, vaniliniu cukrumi ir smulkintu šokoladu.

Tešlą padalykite į keturias dalis ir iš kiekvienos dalies ant miltais pabarstytos kepimo skardos suformuokite maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Stačiakampius padalykite į aštuonis trikampius.

Ant plačiausios trikampio dalies uždėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite nuo plačiosios dalies iki galiuko. Bandeles galiuku žemyn sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite šluoste ir palikite kilti apie 40 min. Kepkite iki 225 °C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės orkaitės lentynėlės 7–8 min.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.