Porcija bandelių tešlos, plakta grietinėlė, geras glajus ir galbūt šiek tiek uogienės – tai viskas, ko reikia puikiausioms pasaulyje bandelėms pasigaminti.
Sutrupinkite mieles dubenyje. Užpilkite pienu ir maišykite, kol mielės ištirps. Įmaišykite kiaušinius, varškę, margariną, cukrų, druską ir kardamoną.
Sumaišykite kepimo miltelius ir pusę miltų, suberkite juos į paruoštą masę. Tada įminkykite likusius miltus, kad tešla atliptų nuo dubens kraštų. Palaikykite tešlą 30 minučių po rankšluosčiu.
Išimkite tešlą, padėkite ant miltuoto stalo ir iškočiokite. Padalinkite į 25 gabalėlius, suformuokite bandeles. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir užkloję rankšluosčiu palikite 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 225-250º C.
Patepkite bandeles išplaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių. Leiskite atvėsti ant grotelių uždengę rankšluosčiu.
Plaktos grietinėlės įdaras
Išplakite 250 ml grietinėlės su 3 valgomaisiais šaukštais pasirinkto skonio cukraus miltelių. Perpjaukite bandeles skersai, pertepkite jas, papuoškite viršų. Galite pamėginti, pavyzdžiui:
• Šokoladinės bandelės: Pertepkite plakta grietinėle, sumaišyta su šokolado skonio cukraus milteliais ir papuoškite šokolado glajumi.
• Snieginės bandelės: Pertepkite plakta grietinėle, sumaišyta su šokolado skonio cukraus milteliais ir papuoškite baltu glajumi ir kokoso drožlėmis.
• Braškinės bandelės: Pertepkite plakta grietinėle, sumaišyta su braškių skonio cukraus milteliais ir papuoškite braškių uogiene.
Taip pasigaminsite gerą glajų:
• Užmaišykite glajų iš 200 g pasirinkto skonio cukraus miltelių ir 1-2 valgomųjų šaukštų vandens.
• Jeigu norite tikro “lūžinėjančio” glajaus, sumaišykite 200 g cukraus miltelių su 1-2 valgomaisiais šaukštais kiaušinio baltymo ir 1-2 šaukštais acto.
Receptą sukūrė