Avienos filė su žiedinių kopūstų ir brokolių viršūnėlėmis, įdarytomis bulvėmis ir čiobrelių padažu

10 porcijų
Avienos filė su žiedinių kopūstų ir brokolių viršūnėlėmis, įdarytomis bulvėmis ir čiobrelių padažu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1,5 kg avienos filė
druskos
pipirų
sviesto, margarino arba aliejaus kepimui

Padažui
3 geltonųjų svogūnų skiltelėmis
3 morkų gabaliukų
sviesto, margarino arba aliejaus
500 ml raudonojo vyno
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
200 ml specialaus veršienos padažo
2 laurų lapelių
5 čiobrelių šakelių
25 g juodojo šokolado (70 proc.)
2 arbat. šaukšt. bulvių krakmolo
druskos
pipirų

Kepkite avienos filė keptuvėje su riebalais, kol plutelė parus. Pabarstykite druska ir pipirais. Perkelkite kepsnį į karščiui atsparų indą ir kepkite 150 °C orkaitėje apie 20 minučių, kol iškeps. Į orkaitę dėkite, kai temperatūra yra apie 60–65°. Prieš pjaustydami palikite atvėsti mažiausiai 5 minutes.

Iš svogūnų ir morkų puode pagaminkite padažą su riebalais. Supilkite vyną, cukranendrių cukrų, specialųjį padažą ir prieskonius ir virkite 10 minučių. Įdėkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Sudėkite bulvių krakmolą, sumaišytą su nedideliu kiekiu vandens. Paragaukite ir pagal skonį įberkite dar druskos ar pipirų. Prieš patiekdami supilkite padažą į tam skirtą indą.

Supjaustykite filė ir patiekite su abiejų daržovių viršūnėlėmis, padažu ir įdarytomis bulvėmis.

Žiedinių kopūstų viršūnėlės

10 vienetų
1 kg žiedinių kopūstų
200 ml plaktos grietinėlės
100 g tarkuoto sūrio
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus
druskos
baltųjų pipirų

Nuplaukite žiedinius kopūstus ir supjaustykite juos žiedeliais. Virkite žiedinius kopūstus truputį pasūdytame vandenyje, kol jie taps visai minkšti.

Išpilkite vandenį. Žiedinių kopūstų gabaliukus sumaišykite arba suplakite plaktuvu. Supilkite grietinėlę, sūrį ir cukrų ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir įberkite druskos ir pipirų. Viršūnėles padėkite šaukštu ar iššvirkškite švirkštu ant lėkščių ar į dubenėlius. Patiekite iš karto.

Brokolių viršūnėlės

10 vienetų

1 kg šaldytų brokolių
200 ml plaktos grietinėlės
100 g trinto mocarelos sūrio
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukranendrių cukraus
2 trintų česnako skiltelių
druskos
pipirų

Išvirkite brokolius truputį pasūdytame vandenyje. Išpilkite vandenį. Brokolių gabaliukus sumaišykite arba suplakite plaktuvu. Supilkite grietinėlę, sūrį, cukrų ir česnakus ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir įberkite druskos ir pipirų.

Viršūnėles padėkite šaukštu ar iššvirkškite švirkštu ant lėkščių ar į dubenėlius. Patiekite iš karto.

Įdarytos bulvės

10 porcijų

20 mažų bulvių
500–600 g kubeliais pjaustytos kiaulienos
250 ml kubeliais pjaustytų svogūnų
200 ml smulkintų petražolių
200 g tarkuoto sūrio
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus
0,5 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų
1 1/2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų miltelių
100 ml kvietinių miltų
2 kiaušinių
100 džiūvėsių
aliejaus

Užkaiskite virti neluptas bulves. Kol išvirs, pakepinkite kiaulieną su svogūnais. Nulupkite bulves ir padalykite jas perpus. Bulvių minkštimą išskobkite arbatiniu šaukšteliu, visiškai jį sutrinkite ar susmulkinkite. Išskobtą bulvių minkštimą sumaišykite su kiauliena, svogūnais, petražolėmis, sūriu, cukrumi ir prieskoniais. Gautu mišiniu užpildykite išskobtas bulvių puseles ir sulipdykite iš jų bulves, kad jos atrodytų kaip sveikos. Bulves apvoliokite miltuose, tada pamirkykite į suplaktą kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsiuose. Kepkite bulves aliejuje, kol jos taps auksinės spalvos.

Receptą sukūrė

Dansukker