Aviečių vyniotinis

Apie 12 vienetų
Aviečių vyniotinis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Biskvitui
3 kiaušiniai
150 g „Dansukker“ cukraus
120 g kvietinių miltų
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 g kepimo miltelių
30 ml virinto vandens

Įdarui
500 ml grietinėlės
150 g aviečių
400 g baltojo šokolado
30 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošti
300 ml grietinėlės
Uogų
Mėtų lapelių

Išsukite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius bei atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę kartu su vandeniu. Kepkite orkaitėje, įkaitinę iki 250 °C temperatūros, maždaug 5 minutes. Išverskite ant cukrumi apibarstyto kepimo popieriaus lapo. Supjaustykite biskvitą juostelėmis, suvyniokite jas į ritinėlius ir sudėkite į indą arba ant padėklo. Pyragaitį apjuoskite juostele, kad laikytųsi.

Į dubenį supilkite grietinėlę, avietes bei šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į karštą grietinėlės masę. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Laikykite masę šaldytuve, kol atvės. Plakite elektriniu plaktuvu, kol susiformuos tiršti putėsiai. Putėsiais aptepkite biskvito ritinėlius. Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Šaukštu arba konditeriniu švirkštu puoškite grietinėle pyragaičių viršų. Papuoškite savo pasirinktomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker