Apkeptos daržovės

4 asm.
Apkeptos daržovės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

500 g įvairių daržovių
Pvz.:
Plonos išilginės svogūnų skiltelės
Morkų šiaudeliai
Pievagrybių griežinėliai
Smulkiai pjaustytas kopūstas
Mažos brokolio galvelės
Raudonosios paprikos šiaudeliai
Pupelių daigai

Kepimui
4 šaukštai augalinio aliejaus
2 šaukšteliai smulkiai pjaustyto česnako
1 šaukštas šviežio smulkiai pjaustyto imbiero
5 šaukštai austrių padažo
4 šaukštai spaustos citrinos
2 šaukšteliai cukranendrių cukraus
1/2 šaukštelio jūros druskos
1/2 šaukštelio rupiai maltų pipirų

Garnyrui
Pjaustyto smulkialaiškio svogūno
1-2 šaukštai apkepintų sezamo sėklų
Jazmino ryžiai

Pakaitinkite aliejų rytietiškoje dubenio formos keptuvėje. Minutę pakepkite česnaką su imbieru. Įdėkite į juos svogūnus bei morkas ir kepkite maišydami ant didelės ugnies. Įdėkite pievagrybius, kartu įpilkite austrių padažo ir spaustos citrinos. Viską pakepkite 2 min.
Suberkite likusias daržoves, kepkite maišydami. Paskaninkite cukrumi, druska, pipirais. Prieš pat patiekiant suberiami pupelių daigai. Patiekalas papuošiamas smulkialaiškiais svogūnais ir sezamo sėklomis.

Receptą sukūrė

Dansukker