Apelsinų pyragas su apelsinų įdaru

Apelsinų pyragas su apelsinų įdaru
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešla
225 g sviesto arba margarino
225 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
5 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
3 valgomasis šaukštas kakavos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės

Formai
100 ml migdolų griežinėlių

Įdarui
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
2 kiaušinių trynių
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 g sviesto

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Pradėkite nuo apelsinų skonio įdaro. Puode sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų uogienėms ir apelsinų sultis. Puodą padėkite ant viryklės ir virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti. Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo ugnies. Nukoškite apelsinų įdarą ir palikite atvėsti.

Ištepkite sviestu apskritą apie 24 cm skersmens kepimo formą. Nuklokite formą migdolų griežinėliais.
Riebalus su cukraus milteliais suplakite dubenyje plaktuvu iki purios lengvos masės. Tebemaišydami dėkite po vieną kiaušinius. Sumaišykite kvietinius miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite juos į masę kartu su apelsinų žievelėmis. Išpilkite tešlą į formą ir kepkite 175 °C orkaitėje apie 50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyrago vidus iškepė. Palikite vėsti formoje. Padalykite pyragą į du papločius, ant vieno užtepkite įdarą. Ant viršaus padėkite antrą paplotį ir palikite prieš patiekdami mažiausiai vienai valandai.

Receptą sukūrė

Dansukker