Apelsinų pyragas su apelsinų įdaru

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
225 g sviesto arba margarino
225 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
5 kiaušiniai
400 ml kvietinių miltų
3 valgomasis šaukštas kakavos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės

Formai
100 ml migdolų griežinėlių

Įdarui
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
2 kiaušinių trynių
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 g sviesto

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo apelsinų skonio įdaro. Puode sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų uogienėms ir apelsinų sultis. Puodą padėkite ant viryklės ir virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti. Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo ugnies. Nukoškite apelsinų įdarą ir palikite atvėsti.

Ištepkite sviestu apskritą apie 24 cm skersmens kepimo formą. Nuklokite formą migdolų griežinėliais.
Riebalus su cukraus milteliais suplakite dubenyje plaktuvu iki purios lengvos masės. Tebemaišydami dėkite po vieną kiaušinius. Sumaišykite kvietinius miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite juos į masę kartu su apelsinų žievelėmis. Išpilkite tešlą į formą ir kepkite 175 °C orkaitėje apie 50 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyrago vidus iškepė. Palikite vėsti formoje. Padalykite pyragą į du papločius, ant vieno užtepkite įdarą. Ant viršaus padėkite antrą paplotį ir palikite prieš patiekdami mažiausiai vienai valandai.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.