Apelsinų marmeladas

20 minučių
Apelsinų marmeladas
Įvertinimas: (6ats.)

Sudedamosios dalys

  • 6 apelsinai plona žievele
  • 1 l vandens
  • 100 ml „Dansukker“ cukraus „Demerara“
  • 100 ml apelsinų masės

Apelsinus supjaustykite į labai smulkius gabalėlius. Užpilkite juos vandeniu ir palikite stovėti per naktį.

Mišinį virkite tol, kol žievelė suminkštės, apie 10 minučių. Neuždengtą puodą palikite stovėti iki kitos dienos.

Pasverkite gautą masę. Išmaišykite ją, kad sutirštėtų.

Į 100 ml apelsinų masės suberkite rudąjį smulkų cukrų.

Maišydami virkite masę tol, kol marmeladas taps toks tirštas, kad lėtai tekės nuo šaukšto, apie 20 minučių.

Puodą nukelkite nuo viryklės ir maišykite tol, kol marmeladas atšals. Marmeladą išpilstykite į šiltus stiklainius ir gerai uždarykite.

Šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip 6 mėnesius.

Receptą sukūrė

Dansukker