Apelsinų ir šokolado marmeladas

35 minučių
Apelsinų ir šokolado marmeladas
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 kg apelsinų
  • 1 žaliosios citrinos juostelėmis pjaustyta žievelė ir sultys
  • 75 g baltojo tarkuoto šokolado
  • 4 šaukštai brendžio
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2 šaukštai smulkiai kapotų lazdyno riešutų

Kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nulupkite apelsinų žievelę ir baltąją vaisių odelę. Supjaustytus apelsinus, žaliosios citrinos juostelėmis pjaustytą žievelę ir sultis supilkite į puodą, išmaišykite ir uždengę kaitinkite 10 minučių. Įmaišykite šokoladą, cukrų uogienėms, brendį ir virkite 3 minutes. Nuolat maišykite. Suberkite smulkiai kapotus lazdyno riešutus, išmaišykite. Nugriebkite putas. Marmeladą supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. 

Receptą sukūrė

Dansukker