Amerikietiškas šokoladinis pyragas

10–12 porcijų
Amerikietiškas šokoladinis pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

125 g juodojo šokolado
125 g juodojo šokolado
100 g nesūdyto sviesto
5 sutrinti „Digestive“ sausainiai
3 1/2 dl (210 g) kvietinių miltų
4 dl (352 g) „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 arbatinis šaukštelis sodos
300 ml kefyro
4 kiaušiniai
100 g graikinių riešutų branduolių

Formai ištepti
Sviesto ir džiūvėsėlių

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių

Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 °C temperatūrą. Ištepkite apvalią pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.

Nuolat maišydami, nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens.

Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.

Dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės.

Sumaišykite kapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.

Supilkite tešlą į pyrago formą ir suberkite į tešlą sausainių masę.

Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker