Sudedamosios dalys
125 g juodojo šokolado
125 g juodojo šokolado
100 g nesūdyto sviesto
5 sutrinti „Digestive“ sausainiai
3 1/2 dl (210 g) kvietinių miltų
4 dl (352 g) „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 arbatinis šaukštelis sodos
300 ml kefyro
4 kiaušiniai
100 g graikinių riešutų branduolių
Formai ištepti
Sviesto ir džiūvėsėlių
Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 °C temperatūrą. Ištepkite apvalią pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.
Nuolat maišydami, nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens.
Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.
Dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės.
Sumaišykite kapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.
Supilkite tešlą į pyrago formą ir suberkite į tešlą sausainių masę.
Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.