Aguonų pyragas su citrinų glajumi

12–14 gabalėlių 90 minučių
Aguonų pyragas su citrininiu glajumi - tai tikra kepinių klasika. Aguonų pyragą paprasta pagaminti, o citrininis glajus suteikia pyragui papildomo saldumo ir skanumo.
Aguonų pyragas su citrinų glajumi
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Aguonų pyragas

    • 125 g sviesto (kambario temperatūros)
    • 200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 3 kiaušiniai
    • 210 g miltų
    • 1,5 a. šaukštelis kepimo miltelių
    • 3 v. šaukštai aguonų
    • 100 ml grietinės
    • 1/2 citrinos sultys

    Glajus

    • 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 1/2 citrinos sultys

    Papuošimui

    • 1 citrinos žievelė
    • Šviežių mėlynių

    Dubenyje iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile. Po vieną įplakite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir aguonas. Atsargiai įmaišykite į sviesto mišinį. Įmaišykite grietinę ir citrinos sultis. Supilkite mišinį į riebalais išteptą ir miltais lengvai pabarstytą 2 l talpos kepimo indą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 50–60 minučių iki 175° C Įkaitintoje orkaitėje. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepė. Palikite atvėsti.

    Cukraus miltelius sumaišykite su citrina. Glajumi ištepkite pyragą. Papuoškite smulkiai tarkuotomis citrinų žievelėmis ir šviežiomis mėlynėmis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker