Agrastų, kivių ir vynuogių džemas

Apie 1,5 litro
Agrastų, kivių ir vynuogių džemas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

350 g agrastų
350 g kivių
1 bananas
350 g žaliųjų vynuogių
200 ml vandens
1 cinamono lazdelė
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 žaliosios citrinos sultys ir tarkuota žievelė

Agrastus nuplaukite, nuskabykite ir susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite kivį ir bananą. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklytes. Į puodą supilkite uogas, vaisius, vandenį ir įdėkite cinamono lazdelę, uždenkite ir pavirinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms, žaliosios citrinos tarkuotą žievelę bei supilkite žaliosios citrinos sultis ir, nuolat maišydami, pavirinkite 3-4 minutes. Nugriebkite putas. Supilstykite į šiltus, sterilius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker