Šviesusis sirupas

Šviesusis sirupas

Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.

Sirupas (cukraus sirupas) gaunamas maišant įvairius balto cukraus gamybos iš cukrinių runkelių ar cukranendrių gaunamus šalutinius produktus. Sirupas yra tirštas cukraus (sacharozės), vynuogių cukraus (gliukozės) ir vaisių cukraus (fruktozės) tirpalas. Įvairių cukraus rūšių derinys nesikristalizuoja, o dėl itin aukštos (apie 80 %) cukraus sudėties garantuojamas ilgas tinkamumo vartoti laikas.

Sirupas gaminamas įvairiais būdais maišant įvairius šalutinius produktus ir taip galima gauti įvairių spalvų ir skonių variacijas. Svarbiausia spalvos ir skonio atsiradimo priežastis yra nedidelis mineralinių druskų ir kitų žaliavoje natūraliai esančių medžiagų kiekis, tačiau druska gali būti ir pridedama siekiant gauti tam tikrą skonio natą. Įvairių gaminių savybės tinka konkrečioms panaudojimo sritims. Pagrindinė sirupo paskirtis yra naudojimas kepiniams, bet jis taip pat tinka naudoti gaminant saldainius, ledus ir desertus.

100 g produkto maistinė vertė

Energinė vertė 1360 kJ/320 kcal
Riebalai 0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 80 g
- iš kurių cukrų 80 g
Baltymai 0 g
Druska 0,02 g