Visų mėgstami obuoliai

Vieni iš vėliausiai nokstančių vasaros vaisių yra obuoliai – gardūs, sultingi ir naudingi. Juos galima panaudoti labai įvairiai. Turime gardžių kepinių iš šviežių obuolių receptų ir pasiūlymų, kaip ilgiau mėgautis obuoliais pagaminus, pavyzdžiui, sulčių ar obuolių uogienės.


Obuolių piurė su sūdytais pabarstukais

Obuolių piurė su sūdytais pabarstukais

4 nedidelės stiklinės
Sudedamosios dalys

Piurė
5 obuoliai
2 šaukštai vandens
1/2 citrinos sultys
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Sūdyti pabarstukai
50 g sviesto
40 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1/2 ml kvietinių miltų
1 1/2 ml avižinių dribsnių
1/2 ml migdolų miltų (nebūtina)
2 šaukšteliai malto cinamono
2 žiupsneliai druskos

Papuošti
Gietinėlės


Nulupkite ir susmulkinkite obuolius, sudėkite juos į puodą. Supilkite vandenį, citrinų sultis bei cukrų ir išmaišykite.
Virkite maždaug 6 minutes arba tol, kol obuoliai suminkštės. Nukelkite puodą nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Sumaišykite visus sūdytų pabarstukų ingredientus. Paskleiskite skardoje ir kepkite juos orkaitėje apie 15 minučių, pamaišykite.
Kai viskas atvės, supilkite piurė į mažus dubenėlius, uždėkite plaktos grietinėlės ir apiberkite sūdytais pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė

25 minučių
Sudedamosios dalys

500 g obuolių
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml vandens
Pusės citrinos sultys
200 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 šaukštelis maltų kardamonų


Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Traškus obuolių pyragas

Traškus obuolių pyragas

Viena 24–26 cm skersmens pyrago kepimo forma 1 valanda
Sudedamosios dalys

4–6 obuolių (600 g)
150 g aviečių
1-2 šaukšteliai cinamono
200 g sviesto
180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml plakamosios grietinėlės
120 g kvietinių miltų
90 g avižinių dribsnių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 ml kokosų drožlių
1 šaukštelis druskos


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, šviesiuoju sirupu ir grietinėle. Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 25–30 min. Tada palikite atvėsti. Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių uogienė su imbierais

Obuolių uogienė su imbierais

Apie 1 l 45 minučių
Sudedamosios dalys

1 kg rūgščių obuolių
1 šaukštelis šviežiai tarkuotų imbierų
250 ml vandens
1 citrinos sultys ir žievelė
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms


Obuolius nulupkite, pašalinkite kotelius ir sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais. Obuolius, imbierus, vandenį, citrinos sultis, žievelę ir cukrų sumaišykite prikaistuvyje ir virkite 5-7 minutes. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Trupininiai obuolių skonio keksiukai

Trupininiai obuolių skonio keksiukai

12 vienetų
Sudedamosios dalys

Trupininei tešlai
40 g sviesto arba margarino
100 ml pusryčių dribsnių
50 ml kvietinių miltų
150 ml „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Tešlai
425 ml kvietinių miltų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 kiaušinis
175 ml pieno
50 ml aliejaus

Įdarui
2 obuoliai
maltas cinamonas


Sumaišykite trupininės tešlos sudedamąsias dalis. Nulupkite obuolius, supjaustykite perpus, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir apibarstykite maltu cinamonu. Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis. Išpilkite tešlą į keksiukų formą. Įspauskite į tešlą obuolių skilteles. Pabarstykite trupiniais. Kepkite orkaitės viduryje 200 °C temperatūroje apie 15 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Slyvų ir obuolių uogienė

Slyvų ir obuolių uogienė

30 minučių
Sudedamosios dalys

1 kg slyvų
1 kg obuolių
300 ml vandens
2 cinamono lazdelės
2 čiobrelių šakelės
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms


Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite. Į puodą suberkite visus ingredientus ir virkite 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

Vietoj slyvų galite dėti tą patį kiekį mėlynių arba gervuogių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių gėrimas

Obuolių gėrimas

maždaug 1,5 litro 2 valandos
Sudedamosios dalys

2 kg obuolių
1000 ml vandens
4 citrinos
600 ml „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“/litrui nuvarvėjusių sulčių
3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties


Nuplaukite obuolius. Nenulupę žievelės, supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Palikite tekėti iš koštuvo 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir supylę atgal į puodą suberkite cukrų bei supilkite iš citrinų išspaustas sultis. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Ištirpinkite citrinos rūgštį mažame kiekyje sulčių, tada supilkite skystį į puodą ir užvirkite. Sultis supilkite į šiltus, gerai išplautus butelius. Užkimškite. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

maždaug 8 porcijos
kepamas apvaliame inde
1 valanda
Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
180 g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui
2 rūgštoki obuoliai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml vandens

Papuošimui
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis malto cinamono


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su cukrumi, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Išspauskite 3/4 tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 minučių. Palaukite, kol atvės. Cukraus miltelius sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių drebučiai su prieskoniais

Obuolių drebučiai su prieskoniais

1 valanda
Sudedamosios dalys

1 kg rūgštokų obuolių
400 ml vandens
100 ml „Dansukker“ želės cukraus „Multi” /200 ml nuvarvėjusių sulčių


Nuplaukite obuolius ir pašalinkite pažeistas dalis, jei tokių būtų, taip pat kotelį ir žiedo galiuką. Supjaustykite obuolius gabaliukais. Uždenkite ir virkite obuolius vandenyje maždaug 15 minučių. Supilkite į koštuvą ir palikite 30 minučių nuvarvėti. Pamatuokite sulčių kiekį ir sumaišykite su želės cukrumi išplautame puode, pavirkite 30 sekundžių. Išpilstykite į šiltus, itin švarius stiklinius indus. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.

Pasiūlymas, kaip paskaninti
Į perkoštas sultis įpilkite 100-200 ml. ispaniško vyno. Mėtos, čiobreliai arba rozmarinas turi virti su obuoliais nuo pradžių. Obuolius galima pakeisti rojaus obuoliukais, pasirinktais vaisiais, uogomis arba rožių lapeliais. Imkite 100 ml želės cukraus „Multi“ /200 ml nuvarvėjusių sulčių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

6–8 asmenims
Sudedamosios dalys

Formai sutepti
sviesto arba margarino
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 valgomasis šaukštas kokosų drožlių

Tešlai
300 ml bulvių krakmolo
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml kokosų drožlių
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
100 ml vanilės skonio jogurto

Įdarui
2 obuoliai


Ištepkite sviestu apskritą apie 23 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais. Pabarstykite ją cukranendrių cukrumi ir kokosų drožlėmis. Visus sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Įdėkite riebalus ir kruopščiai išmaišykite. Sudėkite kiaušinius ir jogurtą bei suminkykite tešlą. Išpilkite tešlą į formą. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir įspauskite į tešlą. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 45 minutes. Kelioms minutėms palikite vėsti formoje. Pyragą patiekite dar šiltą su vaniliniu užpilu, ledais ar varške.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių marmeladas

Obuolių marmeladas

20 minučių
Sudedamosios dalys

1,5 kg rūgščių obuolių
400 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms


Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, juos supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į puodą su vandeniu suberkite obuolių skilteles ir cukrų uogienėms. Virkite 10 minučių. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius, uždarykite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Obuolių ir varškės pyragas

Obuolių ir varškės pyragas

6–8 porcijos
Sudedamosios dalys

Tešla
15 sausainių
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 g sviesto arba margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino

Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos


Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apibarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.

Receptą sukūrė

Dansukker