Velykų kepiniai

Specialiai Velykoms surinkome kepinių receptus, pagal kuriuos gaminti gali visi, kas tik panorėtų. Pasiriškite prijuostę, pasiraitokite rankoves ir pasinerkite į kūrybą.


Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

10–12 porcijų 1 valanda + apie 2–3 valandos šaldytuve
Sudedamosios dalys

Pagrindas
50 g sviesto
10 trapių (digestive) sausainių
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“

Šokoladinis kremas
150 ml plakamosios grietinėlės
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
95 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
150 g juodojo šokolado
90 g kambario temperatūros sviesto
1 žiupsnelis druskos

Itališkas morengas
2 kiaušinių baltymai
220 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml vandens
1/2 citrinos žievelės


Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sausainiais ir cukrumi „Farinas“. Suspauskite mišinį apvalioje, maždaug 18 cm skersmens skardoje.

Puode pašildykite grietinėlę, cukrų „Panevėžio Plius“  ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“. Atidėkite.

Palengva išplakite kiaušinių trynius dubenyje. Įmaišykite grietinėlės mišinį. Kaitinkite iki maždaug 85 °C.

Smulkiai supjaustykite šokoladą į grietinėlės mišinį. Išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį sudėkite sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos. Išplakite iki vientisos masės.

Apipilkite pagrindą šokolado kremu ir palikite šaldytuve apie 2–3 valandas.

Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvos ir purios masės. Puode su storu dugnu užvirinkite vandenį, cukrų „Panevėžio Plius“  ir citrinų žieveles iki 120 °C. Plakant kiaušinių baltymus plona srove supilkite cukraus sirupą. Plakite, kol morengo masė atvės.

Sudėkite morengo masę į maišelį su antgaliu ir papuoškite šokoladinį pyragą. Karamelizuokite morengą naudojant specialų deglą ir patiekite pyragą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų pyragas

Velykų pyragas

apie 12 gabalėlių
Sudedamosios dalys

Tešlai
300 ml miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
100 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Įdarui
150 g migdolų
75 g sviesto arba margarino
3 kiaušiniai
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
Vandens
Geltonų maistinių dažų
Velykų saldainių


Užmaišykite tešlą. Dėkite ją į plastikinį maišelį ir valandą palaikykite šaldytuve. Atvėsusią tešlą klokite į 25 cm skersmens kepimo skardą.
Iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite kiaušinius. Berkite į juos smulkiai sumaltus migdolus ir pilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę krėskite į skardą su tešla. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą atvėsusį pyragą išimkite iš skardos. Puoškite iš cukraus miltelių, vandens ir maistinių dažų paruoštu glajumi ir Velykų saldainiais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mielinė Velykų boba

Mielinė Velykų boba

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

130 ml pieno
60 g šlapių mielių
600 g kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
160 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
10 kiaušinių trynių
1 citrinos žievelė (plonai nutarkuota)
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml ištirpinto sviesto
5 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


1. Drungname piene išmaišykite mieles ir 200 g miltų. Kai masė pakils, įberkite į ją druską ir išplakite. Į šią masę įmaišykite iki purumo su cukrumi išplaktus trynius, citrinos žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai miltus. Gautą tešlą suminkykite, įmaišykite į ją ištirpintą sviestą ir palikite pakilti dar kartą.

2. Kepimo skardos vidų patepkite sviestu ir vos pabarstykite miltais. Tada sudėkite tešlą į formą – užpildykite trečdalį jos ir vėl palikite kilti.

3. Kai kildama tešla užpildys du trečdalius formos, pašaukite ją į 160 °C orkaitės žemiausią lentyną ir kepkite maždaug 30-35 min. Iškeptą pyragą apliekite auksaspalviu sirupu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Sudedamosios dalys

200 g džiovintų slyvų
5 šaukštai brendžio
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
100 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g sviesto
50 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
180 g maltų migdolų
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai kvietinių miltų
3 baltymai
1 žiupsnis druskos
„Dansukker“ cukraus miltelių


1. Nuplikytas ir nusausintas slyvas apliekite brendžiu, palikite 1–3 val. pamerktas.

2. Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų. Kiaušinius su nerafinuotu cukranendrių cukrumi išplakite iki putų. Iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi „Farinas“. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, maltus migdolus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite iki putų išplaktus baltymus su druska.

3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas. Kepkite 30 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, o dar 20–25 min. – 180 °C orkaitėje. Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kreminis citrinų pyragas

Kreminis citrinų pyragas

Sudedamosios dalys

150 g kvietinių miltų
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g atvėsinto sviesto
1 kiaušinio trynys

Įdarui
2 kiaušiniai
5 kiaušinių tryniai
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
75 ml plakamosios grietinėlės
3 citrinų sultys
1 citrinos žievelė
„Dansukker“ cukraus miltelių pyragui pabarstyti


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30–35 min. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų skanėstai

Velykų skanėstai

12 vienetų
Sudedamosios dalys

Tešlai
250 g miltų
125 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos
125 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas šalto vandens

Įdarui
3 kiaušinių baltymai
1 žiupsnelis druskos
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g minkšto sviesto arba margarino
100 g nuplikytų maltų migdolų
125 ml miltų
100 ml bet kokios uogienės

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
Velykų saldainių


Ištepkite riebalais 12 kepimo formelių. Dubenyje išsukite su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska sumaišytą sviestą, kol jis ištirps. Tada pilkite vandenį, krėskite kiaušinių trynius ir viską išmaišykite. Gautą tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir maždaug 30 min. palaikykite šaldytuve.

Iki standumo išsukite kiaušinių baltymus su druska. Berkite cukrų, dėkite sviestą, galiausiai berkite migdolus ir miltus.

Padalykite tešlą į formeles. Ant viršaus uždėkite po nepilną šaukštelį uogienės, o ant jos dar užkrėskite paruošto migdolų mišinio. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 30 min. Pyragaičius puoškite Velykų saldainiais. Pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų migdoliniai sausainiai

Velykų migdoliniai sausainiai

Sudedamosios dalys

100 g migdolų
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 kiaušinių baltymai
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Geltonų maistinių dažų

Glajus
100 g natūralaus skonio tepamo varškės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 g šafrano


Migdolus apvirkite, nulupkite odelę ir sumalkite. Sumaišykite migdolus su cukraus milteliais. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu mikseriu iki standžių putų. Supilkite cukrų ir išsukite morenginę masę iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į migdolų ir cukraus miltelių masę.

Šaukštu arba konditeriniu švirkštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Iš masės turėtumėte pagaminti apie 40 migdolinių sausainių. Palikite stovėti 15 minučių, tada kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 150 °C temperatūroje maždaug 12-15 minučių.

Kepimo popierių su sausainiais išimkite iš kepimo skardos, padėkite ant grotelių ir palikite sausainius atvėsti. Sumaišykite visus glajui skirtus produktus. Ant vienos sausainių pusės užtepkite glajų ir ant viršaus uždėkite kitą sausainį. Laikykite vėsioje vietoje. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Keksiukai „Paukščiukai lizde“

Keksiukai „Paukščiukai lizde“

apie 12 vnt.
Sudedamosios dalys

Žiūrėkite keksiukų receptą

Papuošti
250 g migdolų masės
Šokoladinių kiaušinių formos saldainių
Rudo ir geltono glajaus, žiūrėkite glajaus receptą


Pirmiausia papuoškite kiaušinius. Ant kiekvieno kiaušinio konditeriniu švirkštu nupieškite mažus rudus taškelius – akis ir dvi nedideles geltonas juosteles – snapą. Keksiukus kepkite 8 minutes. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotų migdolų mase. Pakepkite dar maždaug 6 minutes. Puoškite šokoladiniais saldainiais – kiaušiniais taip, kad keksiukai atrodytų tarsi paukščių jaunikliai lizde. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Keksiukai „Velykų viščiukai“

Keksiukai „Velykų viščiukai“

apie 12 vnt.
Sudedamosios dalys

Žiūrėkite keksiukų receptą

Glajus
300 g natūralaus skonio tepamo varškės sūrio „Philadelphia“
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
3 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
200 g kokoso drožlių
12 nesmulkintų migdolų
Saldainių 


Iškepkite keksiukus pagal pateiktą receptą. Leiskite atvėsti iš išimkite iš formelių. Sumaišykite kartu visus glajaus produktus. Sausoje keptuvėje lengvai paskrudinkite kokosą. Keksiukų viršų ir šonus aptepkite glajumi. Apvoliokite juos kokoso drožlėse. Snapą padarykite iš migdolo, o akis, skiauterę ir kojas – iš saldainių. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Abrikosiniai keksiukai

Abrikosiniai keksiukai

12 vienetų
Sudedamosios dalys

1 skardinė abrikosų (425 g)
3 kiaušiniai
75 ml rapsų aliejaus
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos
425 ml miltų
75 ml bulvių krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 ml pieno

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus į atskirus dubenėlius. Suplakite trynius ir rapsų aliejų, berkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių ir druskos mišinį, pilkite pieną. Galiausiai sukrėskite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą masę sukrėskite į 12 popierinių formelių ar riebalais pateptų specialių keksiukų indelių. Ant kiekvieno keksiuko viršaus apvalia puse į viršų uždėkite po abrikoso puselę. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 20 min. Iškepusius keksiukus pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų trapios tešlos sausainiai

Velykų trapios tešlos sausainiai

apie 30 vnt.
Sudedamosios dalys

250 g miltų
50 g maltų migdolų
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinis
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino

Glaistas
200 g balto arba pieniško šokolado
50 g sviesto arba margarino

Papuošti
300 g „Dansukker” cukraus miltelių arba šokolado skonio cukraus miltelių
15 ml lydyto margarino arba augalinio aliejaus
30 ml vandens arba vaisių sulčių

Atsisiųskite mūsų šabloną


Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki 2-3 mm storio. Formelėmis išspauskite figūras. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 15 minučių.

Atvėsus sausainiams, puode virš silpnos ugnies išlydykite šokoladą su sviestu ar margarinu. Gautą mišinį atvėsinkite ir išplakite su elektriniu plakikliu. Šokoladine mase padenkite sausainių paviršių.

Kai šokolado masė sustings, pasiruoškite masę dekoravimui. Sumaišę cukraus miltelius su sultimis, gausite tos spalvos dekoravimo masę. Supilkite gautas mases į konditerinius švirkštus ir dekoruokite sausainius.

Patarimas: Jei sausainius naudosite velykinėms dekoracijoms, prieš kepdami įspauskite skylutę, kad sausainius galėtumėte pakabinti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų ėriukai

Velykų ėriukai

apie 20 vnt.
Sudedamosios dalys

150 g miltų
50 g maltų lazdyno riešutų
Žiupsnelis druskos
60 g „Dansukker” cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
125 g sviesto arba margarino
1 trynys

Papuošti
50 g lakštais susmulkintų migdolų
60 g „Dansukker” šokolado skonio cukraus miltelių
Pora lašų vandens

Atsisiųskite mūsų šabloną


Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite ėriukus. Virš jų tarkuokite likusią tešlą, tai bus ėriukų garbanos. Įspauskite migdolų lakštus, tai bus ėriukų ausys. Sudėkite ėriukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 10 minučių.

Atvėsus sausainiams, sumaišykite šokolado skonio cukraus miltelius su pora lašų vandens, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir nupieškite ėriukams akis ir nosytes.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų zuikučiai

Velykų zuikučiai

apie 20 vnt.
Sudedamosios dalys

25 g mielių
250 ml drungno pieno
100 ml lydyto margarino
100 ml „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
500-600 g miltų

Papuošti
1 kiaušinis
60 razinų
„Dansukker” cukraus miltelių


Į dubenį su pienu ir margarinu supilkite mieles ir maišykite kol jos ištirps. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Supilkite išplaktus kiaušinius. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite, kol tešla pradės lipti prie dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikite tešlą kilti 20-30 minučių.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Iš vienos dalies suformuokite 20 šiek tiek didesnių ir 20 šiek tiek mažesnių gabaliukų, tai bus kiškio kūnas ir galva. Iš likusios tešlos suformuokite kiškio ausis ir letenėles. Suformuokite kiškučius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, razinas panaudokite kiškučio akims ir nosiai. Uždenkite audiniu tešlą ir palikite kilti 20 minučių. Patepkite kiškučius kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 15 minučių. Atvėsusius kiškučius apibarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker