Naminiai saldainiai

Velykos pirmiausia yra visų – tiek didelių, tiek mažų – smaližių metas. O skaniausi saldumynai yra tie, kuriuos pasigaminame patys. Suaugusiesiems prie kavos pasiūlykite konjako skonio kiaušinių formos pyragaičių, o naujaisiais mėgstamiausiais mažylių Velykų kiaušiniais tegu tampa Velykų triufeliai.


Velykiniai kiaušiniai su kokosu

Velykiniai kiaušiniai su kokosu

16 kiaušinių 1,5 val.
Sudedamosios dalys

50 g sviesto
120–140 g kokoso drožlių
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimas
200 g juodojo šokolado
100 g baltojo šokolado
karamelės spalvos (galima nedėti)
pabarstukų (pasirinktos rūšies ir spalvos)

Kvapiosios medžiagos
tarkuota vienos žaliosios citrinos žievelė
2–3 lašiukai pipirmėčių prieskonio


Puode ištirpinkite sviestą ir sudėti likusius ingredientus. Jei norite, paskaninkite pasirinkta kvapiąją medžiagą.

Palikite atvėsti šaldytuve apie 30 minučių.

Suformuokite kaip kiaušinius ir palikite šaldiklyje apie 20 minučių. Tuo tarpu atskiruose induose ištirpdykite juodąjį ir baltąjį šokoladą.

Panardinkite kiaušinius į tirpintą juodąjį arba baltąjį šokoladą ir apibarstykite pabarstukais. Palikite vėsioje vietoje 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykiniai triufeliai

Velykiniai triufeliai

Sudedamosios dalys

100 ml plakamosios grietinėlės
50 g sviesto arba margarino
200 g kokybiško pieninio šokolado
100 g kokybiško tamsaus šokolado
2 šaukštai „Cointreau“ likerio
1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė

Papuošti
100 g nuluptų, maltų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Geltonų ir žalių maistinių dažų
25 g baltojo šokolado 


Kruopščiai nuplaukite žaliąją citriną ir sutarkuokite žievelę.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę su sviestu/margarinu. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabalėlius ir suberkite į prikaistuvį. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite likerį ir suberkite žaliosios citrinos žievelę. Masę supilkite į maždaug l x 6 cm dydžio aliuminio folijos formą ir palikite sustingti.

Sumaišykite maltus migdolus, cukraus miltelius ir šviesųjį sirupą. Masę padalinkite į dvi lygias dalis ir nuspalvinkite maistiniais dažais. Triufelių masę padalinkite į dvi lygias dalis. Iš migdolų masės iškočiokite triufelių dydžio stačiakampius ir uždėkite juos ant triufelių.

Supjaustykite į kvadratus. Baltąjį šokoladą sudėkite į storesnio plastiko maišelį ir galą tvirtai suriškite mazgu. Maišelį dėkite į karštą vandenį ir laikykite, kol ištirps šokoladas. Nukirpkite maišelio kampą ir šokoladu išpieškite triufelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pistacijų triufeliai

Pistacijų triufeliai

apie 35 vienetai
Sudedamosios dalys

1 apelsinas
100 ml grietinėlės
75 g nesūdyto sviesto
45 g „Dansukker” cukraus miltelių
200 g pieninio šokolado
150 g pieninio šokolado
100 g pistacijų


Apelsinus gerai nuplaukite, nulupkite ir žieveles susmulkinkite. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir viską užkaitinkite iki virimo. Suberkite dalį susmulkinto šokolado ir maišykite, kol ištirps. Maišydami taip pat suberkite apelsinų žieveles. Šaldyti, kol mišinys sutirštės triufelių. Iš paruoštos masės suformuokite triufelius ir sudėkite juos į šaldiklį. Laikykite 30 min. Atvėsusius kamuoliukus nardinkite į karšto vandens vonelėje ištirpintą šokoladą ir ištraukę pavoliokite smulkiai kapotose pistacijose. Triufelius sudėkite ant folijos lapo, kad sustingtų. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kiaušiniai su konjaku

Kiaušiniai su konjaku

maždaug 30 vnt.
Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
150 ml plaktos grietinėlės
300 g juodojo šokolado
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
4 valgomieji šaukštai kakavos
3 valgomieji šaukštai konjako

Papuošimui
1 valgomasis šaukštas kakavos
4 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių


Užvirinkite puode grietinėlę ir maistinius riebalus. Susmulkintą šokoladą sumaišykite su grietinėle ir maistiniais riebalais. Supilkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų bei kakavą. Maišykite, kol ištirps šokoladas. Supilkite konjaką ir pamaišykite. Paruoštą masę per naktį palikite šaldytuve.

Iš paruoštos masės suformuokite kiaušinius ir apvoliokite kakavoje su cukraus milteliais. Prieš patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Minkšti bananiniai saldainiai

Minkšti bananiniai saldainiai

maždaug 30 vnt.
Sudedamosios dalys

50 g patamsėjusių bananų
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml grietinėlės
50 g sviesto
150 g baltojo šokolado


Supjaustykite bananus labai mažais gabaliukais, maišykite su sviestu, cukrumi bei grietinėle, kol pasidarys košė. Šildykite ant silpnos ugnies, kol viskas išsilydys. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių maišydami.

Įmeskite baltojo šokolado ir maišykite, kol košė taps skaidri. Nuimkite košę nuo ugnies ir maišykite, kol ji atvės ir pašviesės. Sudėkite košę į išteptą 20 x 30 cm formą. Leiskite masei sustingti, tada supjaustykite gabaliukais.

Receptą sukūrė

Dansukker