Gardūs gėrimai

Per Velykas visus nustebinkite gardžiais gėrimais. Juk neatsisakytumėte šiltojo gėrimo „Caipirinha“ prieš Velykų pietus ar sušildančio šokoladinio gėrimo „Toddy“ arba „Monte Carlo“ po ilgo pasivaikščiojimo?


Šokoladinis punšas

Šokoladinis punšas

4 taurės
Sudedamosios dalys

400 ml stiprios šviežiai virtos kavos
400 ml pieno
100 g tamsaus šokolado
4 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
120 ml konjako

Papuošti
150 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo 


Prikaistuvyje pakaitinkite kavą ir pieną. Sudėkite šokoladą ir maišykite, kol šis ištirps. Įberkite cukrų „Farinas“ ir vanilinį cukrų. Supilstykite konjaką, nurodytą kiekį paskirstydami į keturias taures. Ant viršaus užpilkite šokolado masę. Ant jos dėkite pilną šaukštą plaktos grietinėlės ir pašlakstykite nedideliu auksaspalvio sirupo kiekiu. Patiekite iškart. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Šiltas Brazilijos nacionalinis kokteilis „Caipirinha“

Šiltas Brazilijos nacionalinis kokteilis „Caipirinha“

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

4 žaliosios citrinos,
4 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus,
160 ml romo,
karšto vandens.


Gerai nuplautas žaliąsias citrinas supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius dar perpjaukite pusiau ir sudėkite į 4 stiklines. Į kiekvieną stiklinę įberkite po šaukštą cukranendrių cukraus. Žaliųjų citrinių gabalėlius paspauskite grūstuvėliu, kad išsiskirtų sultys. Įpilkite alkoholio ir išmaišykite. Tada įpilkite karšto vandens.

Jei norite mėgautis šaltuoju „Caipirinha“ kokteiliu, vietoj karšto vandens naudokite ledo kubelius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Romo punšas

Romo punšas

4 taurės
Sudedamosios dalys

8 kiaušinių tryniai
4 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
120 ml romo
800 ml karšto pieno 


Išplakite kiaušinius su auksaspalviu sirupu, kakavos milteliais ir vaniliniu cukrumi iki labai purios masės. Įmaišykite romą. Supilstykite į keturias taures. Įmaišykite karštą pieną, gerkite ir mėgaukitės. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Naminis kiaušinių likeris

Naminis kiaušinių likeris

Sudedamosios dalys

5 kiaušinių tryniai,
325 ml „Dansukker“ cukraus miltelių,
150 ml nenugriebto pieno,
100 ml grietinėlės,
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile,
200 ml degtinės ar kito neutralaus skonio spiritinio gėrimo.


Užvirinkite su vaniliniu cukrumi sumaišytą pieną. Palaukite, kol atauš. Iki purios masės su cukraus milteliais išsukite kiaušinių trynius, tada supilkite juos į ataušusį pieną. Pilkite grietinėlę ir maišykite, kol mišinys pasidarys vientisas. Po truputį pilkite alkoholį. Visų ruošiamų produktų temperatūra turi būti vienoda, kitaip likerį gali sutraukti.
Paruoštą likerį brandinkite šaldytuve bent 2 savaites. 2 savaites išlaiko savo savybes, jei yra laikomas šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vyno punšas

Vyno punšas

4 taurės
Sudedamosios dalys

750 ml baltojo vyno
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 cinamono lazdelės
8 gvazdikėliai
1 vnt. džiovintos „Sevilijos“ apelsino žievelės

Papuošti
Apelsino griežinėlių 


Prikaistuvyje sumaišykite visus produktus. Nuolat maišydami pakaitinkite mišinį, bet neleiskite užvirti. Išpilstykite punšą į taures ir patiekite. Puoškite apelsino griežinėliu. 

Receptą sukūrė

Dansukker

„Monte Carlo“

„Monte Carlo“

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

120 ml kavos skonio likerio
60 ml apelsinų likerio
100 ml grietinėlės
6 ml stiprios kavos
2 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Išpilstykite likerius į 4 stiklines. Tada pilkite karštą kavą ir puoškite iki purumo išplakta grietinėle. Kavą patiekite ant plaktos grietinėlės užpylę sirupo.

Šį kokteilį galima gerti ir šaltą. Tokiu atveju naudokite šaltą kavą, o prieš pildami likerį, į stiklines įmeskite keletą ledo kubelių.

Receptą sukūrė

Dansukker