Gaivūs desertai

Po Velykų pietų pageidausite gardaus deserto. Jį pasigaminkite labai paprastai ir greitai – tiesiog suplakite gaivų vaisinį jogurto desertą. Arba paragaukite persikų su migdolais, kurie puikiai tiks vakare prie kavos.


Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai

Sluoksniuoti miniatiūriniai sūrio pyragaičiai

5 miniatiūriniai sūrio pyragaičiai 2,5 val. + 2 val. šaldiklyje
Sudedamosios dalys

Pyragaičiai
100 g sviesto
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g miltų
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Sūrio kremo masė
3 kiaušinių tryniai
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g grietinėlės sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
100 g aviečių
1/2 citrinos
100 g mėlynių

Papuošimui
Aviečių
Mėlynių
Melisų lapelių


Sudėkite visus pyragėlių ingredientus į dubenį ir išmaišykite tešlą. Padalykite tešlą į keturias dalis ir išilgai iškočiokite. Padėkite tešlą ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir lengvai paspauskite. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min. Supjaustykite tešlą gabalėliais, kol ji dar šilta. Atvėsinkite ir laikykite pyragaičius sausoje vietoje. Susmulkinkite 10 gabalėlių ir sudėkite į 5 mažas 7 cm skersmens apvalias formeles.

Paruoškite kremą: sumaišykite kiaušinių trynius, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų, kol jis taps lengvas ir purus. Sudėkite grietinėlės sūrį. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušiniais. Paskirstykite mišinį tolygiai trijuose indeliuose. 100 g trintų aviečių sukrėskite į pirmąjį indelį, 1/2 citrinos sulčių supilkite į antrąjį indelį ir 100 g trintų mėlynių sukrėskite į trečiąjį indelį.

Padalykite avietinę masę į penkias apvalias formeles ir laikyti šaldiklyje bent 30 minučių. Išimkite formeles iš šaldiklio ir sudėkite citrininę masę. Laikykite šaldiklyje 30 min. Galiausiai sudėkite mėlyninę masę ir laikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 2 valandas.

Išimkite formeles iš šaldiklio likus 5–10 min. iki patiekimo. Išimkite iš formelių ir papuoškite šviežiomis avietėmis, mėlynėmis ir melisų lapeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu

Citrininis parfė ant trapaus pagrindo su citrininiu padažu

5 asmenims 1 valandą + 6 valandas šaldiklyje
Sudedamosios dalys

Parfė
3 kiaušinių tryniai
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 ml plakamosios grietinėlės
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 citrinos sultys

Migdolų ir avižų traputis
45 g migdolų
75 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
100 g sviesto
30 g avižinių dribsnių
1,5 valgomojo šaukšto miltų
2 valgomieji šaukštai plakamosios grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 žiupsnelis druskos

Citrininis padažas
50 g sviesto
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 citrinos sultys
100 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimui
Melisų lapelių


Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Plakite kiaušinių trynius ir rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas“ dubenyje, kol masė taps lengva ir puri. Suplakite grietinėlę, įberkite vanilinio cukraus ir įpilti citrinos sulčių. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Padalykite parfė mišinį į silikonines ar kitokias formeles. Įdėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip 6 valandoms.

Tuo tarpu pagaminkite migdolų ir avižų traputį. Smulkiai supjaustykite migdolus ir sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode. Užvirinkite nuolat maišant. Paskirstykite mišinį ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 5–8 minutes, kol jis taps auksinės rudos spalvos.

Palikite atvėsti, paskui susmulkinkite.

Citrininiam padažui sumaišykite visus ingredientus storo dugno puode ir užvirinkite. Palikite padažą virti ant lengvos ugnies apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite. Palikite atvėsti.

Padėkite gabaliuką trapučio ant lėkštutės ir išimkite citrininį parfė iš formelių. Padėkite parfė ant trapučio ir užpilkite truputėlį citrininio padažo. Pabarstykite susmulkintais pagrindo gabaliukais ir papuoškite melisų lapeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų kepiniai su karameliniu kremu (crème brûlée)

Velykų kepiniai su karameliniu kremu (crème brûlée)

4 porcijos
Sudedamosios dalys

300 ml grietinės
1 apelsino žievelė
50 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
sviesto kepimo formelėms
„Dansukker“ cukranendrių cukraus kepimo formelėms

Šokoladiniams kiaušiniams
100 ml grietinėlės
1 mažo kiaušinio trynys
100 g juodojo šokolado
15 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
„Dansukker“ cukranendrių cukraus


Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą apelsino žievelę ir cukrų. Viską užvirinkite. Palaukite, kol atvės.
Pripilkite didelę kepimo skardą vandens, įdėkite į orkaitę ir nustatykite 125 °C temperatūrą.
Išplaktus kiaušinių trynius ir kiaušinį pilkite į atvėsusią grietinėlės masę. Tada viską sukrėskite į riebalais išteptus ir cukrumi pabarstytus molinius arba stiklinius indelius maistui ruošti. Indelius dėkite į skardą su vandeniu ir kepkite maždaug pusantros valandos. Palaukite, kol atauš.

Šokoladiniams kiaušiniams užvirinkite grietinėlę. Pilkite ją į dubenį ant kiaušinių trynių, suberkite tarkuotą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Įdėkite sviestą ir pagardinkite vaniliniu cukrumi. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą.

Kepinius apibarstykite cukranendrių cukrumi. Maždaug 5 min. pakepkite ant grotelių, kad cukrus susikaramelizuotų. Palaukite, kol atauš.
Iš šokoladinės masės suformuokite kiaušinius ir puoškite jais kepinius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Velykų desertas

Velykų desertas

4 porcijos
Sudedamosios dalys

300 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 citrinos
50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
2 kiaušinių baltymai

Papuošti-
tarkuotų citrinų žievelių


Gerai išplakite grietinėlę su cukrumi. Kruopščiai nuplaukite citrinas ir nutarkuokite žieveles. Citrinų žieveles ir sultis sumaišykite su grietinėle. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir supilkite į juos paruoštą grietinėlę. Masę padalykite į keturias nedideles lėkštutes ar stiklines ir suformuokite smailų bokštą. Apibarstykite citrinų žievelėmis ir tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Persikai su migdolais

Persikai su migdolais

4–6 asmenims
Sudedamosios dalys

1 skardinė persikų (800 g)
2 kiaušiniai
60 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g kapotų migdolų
 
Papuošti –
„Dansukker“ cukraus miltelių


Iki purumo išplakite kiaušinius su cukranendrių cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberkite migdolus. Nusausintus persikus dėkite į riebalais išteptą kepimo indą (apvaliomis pusėmis į viršų). Ant abrikosų paskirstykite kiaušinių-migdolų masę. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (ant apatinės lentynos) apie 20 min. Papuoškite cukraus milteliais.
Abrikosus tiekite šiltus arba šaltus su plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Itališkas desertas „Zabaglione“

Itališkas desertas „Zabaglione“

4 porcijos
Sudedamosios dalys

4 kiaušinių tryniai
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
100 ml „Marsala“ vyno arba kitos rūšies saldaus vyno
Vaisių arba uogų


Pirmiausia į keturias taures/stiklines sudėliokite vaisius ir/arba uogas.

Iki purios masės dubenyje išsukite kiaušinių trynius su cukrumi.

Prikaistuvyje užvirinkite vandenį ir virš jo įstatykite dubenį su išsuktais tryniais. Pilkite vyną ir maišykite, kol masės sutirštės ir taps standi.

Šaukštu dėkite „Zabaglione“ ant vaisių ar uogų. Patiekite iškart.

Receptą sukūrė

Dansukker

Jogurtinis desertas

Jogurtinis desertas

4 asmenims
Sudedamosios dalys

1 prinokęs mangas
2 šaukštai „Dansukker” šviesiojo sirupo
200 ml turkiško jogurto
1 šaukštas „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile


Nuluptą bei supjaustytą mangą suberkite į elektrinį plaktuvą ir išplakite su šviesiuoju cukraus sirupu. Sumaišykite turkišką jogurtą su vaniliniu cukrumi. Sluoksniais paskirstykite mango mišinį ir jogurtą. Patiekite iš karto.

Receptą sukūrė

Dansukker