Vasaros uogos kepiniams

Vasara dovanoja uogas. O mes siūlome gardžių kepinių su uogomis receptų. Uogų pyragas – puikus pasirinkimas gimtadienio šventei, bet ir atostogos yra nuostabi proga švęsti!


Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

12 vnt. 2 valandos
Sudedamosios dalys

Tartaletės
300 g paprastų miltų arba migdolų miltų
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto (sukapoto gabalėliais)
1 citrinos žievelė
1 kiaušinio trynys
4–6 šaukštai šalto vandens

Vanilės kremas
500 ml pieno
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
3 šaukštai kukurūzų miltų
50 g minkšto sviesto

Šviežių uogų  ir „Dansukker“ cukraus miltelių papuošti


Tartaletės
Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį.
Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Vanilės kremas
Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mėlynių svajonė

Mėlynių svajonė

20–30 vnt. 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

Pagrindas
220 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
350 ml miltų
1 kiaušinio trynys
1/2 citrinos žievelės su balta dalimi

Įdaras
150 g mėlynių sulčių (300 g šaldytų mėlynių)
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g miltų
4 kiaušiniai
1/2 citrinos sultys


Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Citriną nuplaukite, nulupkite žievelę su balta dalimi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus produktus ir užminkykite tešlą.
Riebalais ištepkite stačiakampę kepimo formą (24 x 30 cm) ir išklokite šiek tiek riebalais pateptu kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į skardą. Įspauskite. Kepkite žemesnėje orkaitės lentynoje 10–13 minučių. Palikite atvėsti.
Per tą laiką atšildytas mėlynes pertrinkite per sietelį – išspauskite sultis. Įmaišykite citrinos sultis.
Dubenyje sumaišykite cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Muškite kiaušinius, pilkite mėlynių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa. Įdaro mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 15 minučių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai su aviečių kremu

Sausainiai su aviečių kremu

Maždaug 30 vnt. 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

Pagrindas
200 g migdolų pastos
2 kiaušinių baltymai
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus

Sviestinis kremas
3–4 šaukštai aviečių sulčių (200 g šviežių arba šaldytų aviečių)
1 kiaušinio trynys
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 1/2 šaukšto „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g sviesto (kambario temperatūros)

Puošti
250 g baltojo šokolado
liofilizuotų aviečių


Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Migdolų pastą sumalkite per migdolams skirtą maltuvą. Sumaišykite su kiaušinių baltymais ir nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kad masė taptų vienalytė.
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu su antgaliu suformuokite maždaug 20 centų monetos dydžio tešlos kalnelius. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–12 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo trapesnis bus pagrindas.
Maišydami avietes pakaitinkite prikaistuvyje. Tada nukoškite per sietelį, kad sultyse neliktų sėklyčių. Palikite atvėsti.
Išplakite su kiaušinių tryniais, cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Pamažu sudėkite sviestą ir plakite apie 10 minučių. Supilkite aviečių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa ir puri. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.
 Sviestinį kremą peiliu arba šaukštu paskirstykite ant pagrindo. Suformuokite nedideles iškylas. Sausainius 20 minučių palaikykite šaldiklyje.
Į karštą vandenį įdėtame dubenyje ištirpinkite šokoladą ir pamirkykite jame sausainius. Apibarstykite liofilizuotomis avietėmis ir leiskite atvėsti.
Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Paprastas trupininis uogų pyragas

Paprastas trupininis uogų pyragas

40 minučių
Sudedamosios dalys

1 l įvairių uogų
90 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
90 g miltų
1 šaukštelis malto cinamono
80 g avižinių dribsnių
100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)


Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
Į rupią masę įmaišykite sviestą.
Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).

Receptą sukūrė

Dansukker

Vasaros uogų tortas

Vasaros uogų tortas

1 torto kepimo forma, kurios talpa – maždaug 2,4 l 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

200 g sviesto
4 kiaušiniai
320 g „Dansukker“ cukraus miltelių
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
360 g kvietinių miltų
4 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 citrinos žievelė
200 ml pieno
300 ml pasirinktų vasaros uogų


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Išplakite kiaušinius, cukraus miltelius ir sirupą, kol masė bus puri. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę. Gautą masę sumaišykite su kiaušinių mase. Pilkite sviestą, pieną ir maišykite, kol masė bus vienalytė. Viską supilkite į kepimo formą ir kepkite 50–60 min.

Receptą sukūrė

Dansukker

Avietiniai sūrio pyragaičiai

Avietiniai sūrio pyragaičiai

Apie 12 pyragaičių 1,5 valanda
Sudedamosios dalys

8 „Digestive“ sausainių
25 g sviesto
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“

Aviečių padažui
150 g aviečių
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas kvietinių miltų
400 g kreminio sūrio
1 šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 dideli kiaušiniai
2 šaukštai plakamosios grietinėlės


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi „Farinas“. Į keksiukų formeles įkrėskite po šaukštą paruošto sausainių mišinio. Paspauskite, kad sluoksnis būtų lygus. Pakepkite orkaitėje 5 min.

Padažui avietes sutrinkite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę krėskite į tankų kiaurasamtį, kad iš aviečių tyrės atsiskirtų sėklos.

Įdarui miltus sumaišykite su cukrumi, pridėkite kreminį sūrį, citrinų žieveles ir vanilinį cukrų. Viską maišykite, kol masė bus vientisa. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite grietinėlę. Paruoštą sūrio masę sudėkite į keksiukų formeles.

Ant kiekvieno pyragaičio aviečių padažu nupieškite apskritimą. Naudodami dantų krapštuką sukurkite sūkurio efektą. Kepkite 15–20 min., kol įdaras sutirštės. Leiskite pyragaičiams visiškai atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Puoškite šviežiomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Traškus obuolių pyragas

Traškus obuolių pyragas

Viena 24–26 cm skersmens pyrago kepimo forma 1 valanda
Sudedamosios dalys

4–6 obuolių (600 g)
150 g aviečių
1-2 šaukšteliai cinamono
200 g sviesto
180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml plakamosios grietinėlės
120 g kvietinių miltų
90 g avižinių dribsnių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 ml kokosų drožlių
1 šaukštelis druskos


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, šviesiuoju sirupu ir grietinėle. Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 25–30 min. Tada palikite atvėsti. Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vasaros uogų pyragas

Vasaros uogų pyragas

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

Tešlai
180 g kvietinių miltų
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Įdarui
500 g grietinėlės
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
25-35 g bulvių krakmolo

Papuošimui
500 g uogų

Patiekiama su
Lengvai plakta grietinėle


Išminkykite tešlai skirtus produktus ir prispausdami sudėkite į atidaromą metalinę kepimo formą. Pastatykite kepimo formą su tešla į šaldymo kamerą 30 minučių. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

Puode sumaišykite įdarui skirtus produktus ir virkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę supilkite į formą su pyragu. Nuimkite kepimo formos kraštus. Puoškite savo pasirinktomis uogomis (vienos rūšies arba įvairiomis), apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite su grietinėle.

Galite pagaminti ir mažus pyragaičius atskirose formelėse.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų pyragėliai

Uogų pyragėliai

Apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
450 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
370 ml kvietinių miltų
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
5 g kepimo miltelių
500 g uogų, pavyzdžiui, aviečių, šilauogių, raudonųjų serbentų arba gervuogių
200 g sviesto arba margarino

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių


Išsukite kiaušinius su cukranendrių cukrumi iki purios masės. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Masę supilkite į riebalais išteptą 30 x 40 cm kepimo skardą ir apibarstykite miltais. Ant viršaus išdėliokite uogas. Plonomis riekelėmis sūrio pjaustykle supjaustykite sviestą arba margariną ir sudėliokite riekeles ant uogų. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 45 minutes. Palikite atvėsti. Supjaustykite kvadratėliais. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais. Galima patiekti ir kaip desertą su plakta grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker