Vasaros pusryčiai

Pagaliau atsiranda laisvesnių dienų, kai galite neskubėti ir ramiai papusryčiauti. Sukūrėme receptų jūsų ramiems ir nuostabiems vasaros pusryčiams. Su kuo norėtumėte pradėti dieną?


Maži blyneliai

Maži blyneliai

Maždaug 50 vnt. 1 valanda
Kas gi nemėgsta blynelių? Juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Blynus ir blynelius galite pasigaminti įvairių skonių ir rūšių. Patiekite blynų tortą ar blynelius kartu su mėgstama uogiene ir grietinėle.
Sudedamosios dalys

150 g miltų
2 v. šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
0,5 a. šaukštelio druskos
600 ml pieno
3 kiaušiniai
25 g sviesto


Dubenyje sumaišykite miltus, cukraus miltelius ir druską. Pamažu pildami pieną plakite masę, kol neliks gumulėlių. Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps visiškai lygi.

Leiskite tešlai pabūti maždaug 20 minučių. Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto ir iškepkite blynus.

Tiekite su gardžia namine uogiene.

Receptą sukūrė

Dansukker

Aviečių sirupas

Aviečių sirupas

1 nedidelis stiklinis butelis Ruošimo trukmė: 25 minutės
Aviečių sirupą patiekite kaip pagardą prie deserto, pusrytinio jogurto ar gėrimo. Taip pat aviečių sirupą galite sumaišyti su trupučiu acto ir užpilti juo salotas.
Sudedamosios dalys

300 g aviečių
140 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 žvaigždiniai anyžiai


Visus produktus sudėkite į prikaistuvį storu dugnu. Pamaišydami virkite 5 minutes. Išimkite žvaigždinius anyžius. Supilkite sirupą į kruopščiai išplautą butelį su dangteliu. Kol neatvės, dangtelio nedėkite. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Dribsniai Granola

Dribsniai Granola

Maždaug 1 litras 40 minučių
Praskaidrinkite savo pusryčius namine granola vietoj įprastinių muesli dribsnių. Granolą pasigaminkite iš migdolų ir lazdynų riešutų, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų, rugių dribsnių. Tokia granola - puiki dienos pradžia.
Sudedamosios dalys

30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
75 g saulėgrąžų sėklų
175 g avižinių dribsnių
120 g avižinių arba rugių dribsnių
80 g moliūgų sėklų
60 g linų sėmenų
100 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100 ml rapsų aliejaus
150 ml vandens
40 g kokosų drožlių


Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.

Į smulkintuvą sudėkite migdolus, lazdynų riešutus ir saulėgrąžų sėklas. Smulkinkite kelias sekundes. Tada ant kepimo skardos supilkite visus sausus produktus, išskyrus kokosų drožles (jas sudėsite vėliau). Supilkite šviesųjį sirupą, aliejų ir vandenį. Gerai išmaišykite.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 20 min. Per tą laiką masę pamaišykite bent 3 kartus.

Dribsnius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite kokosų drožles ir išmaišykite. Laikykite stikliniame dubenyje su dangteliu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių kokteilis

Gervuogių kokteilis

4 stiklines
Sudedamosios dalys

500 g gervuogių
1 l natūralaus neriebaus jogurto
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
ledo gabaliukų

Papuošti
gervuogių
4 šiaudelių


Suplakite gervuoges, jogurtą ir cukraus miltelius. Nukoškite. Viską supilkite į stiklines ir papuoškite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Agrastų marmeladas

Agrastų marmeladas

2 stiklainėliai 30 minučių
Agrastų marmeladas - tai puikus būdas sunaudoti vasaros agrastų derlių. Agrastų marmeladą galite užtepti ant duonos arba patiekti prie torto arba pyrago.
Sudedamosios dalys

500 g agrastų
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelė


Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes.

Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 8-10 minučių.

Nugriebkite putas ir supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainėlius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Aviečių kremas

Aviečių kremas

Aviečių kremą patiekite kaip pagardą prie desertų arba pusrytinio jogurto. Arba užtepkite blynus aviečių kremu!
Sudedamosios dalys

250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)


Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.

Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrinų sirupas

Citrinų sirupas

1 nedidelis stiklinis butelis Ruošimo trukmė: 25 minutės
Šis saldus citrinų ir šeivamedžio uogų sirupas puikiai tinka ne tik prie desertų, bet ir prie karštų patiekalų ir blynų. Apipilkite blynelių bokštą ar vanilinius ledus savo citrinų ir šeivamedžio uogų sirupu.
Sudedamosios dalys

100 ml vandens
280 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 citrinų sultys


Visus produktus sudėkite į prikaistuvį storu dugnu. Pamaišydami virkite 5 minutes. Supilkite į kruopščiai išplautą butelį su dangteliu. Kol neatvės, dangtelio nedėkite. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Bananų lasi

Bananų lasi

4 asmenims
Sudedamosios dalys

1 l natūralaus jogurto
2 bananai
50 ml apelsinų sulčių koncentrato
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
Ledo kubelių


Nulupkite bananus. Sumaišykite bananus, sulčių koncentratą, cukraus miltelius, ledo kubelius ir pusę jogurto iki vientisos masės. Supilkite likusį jogurtą. Jei lasi per tirštas, įpilkite šalto vandens. Supilkite į dideles stiklines ir iš karto patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Bandelės pusryčiams

Bandelės pusryčiams

20 vienetų
Sudedamosios dalys

500 ml vandens
2 valg. šaukšt. bulvių krakmolo
50 g mielių
100 ml avižų sėlenų
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 arbat. šaukšt. druskos
apie 1 litrą daug glitimo turinčių kvietinių miltų
bulvių krakmolo bandelėms apvolioti


Sumaišykite vandenį ir bulvių krakmolą puode, tada užvirinkite. Palikite atvėsti iki 37 °C. Sutrupinkite mieles inde ir supilkite ant jų atvėsintą skystį. Maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite avižų sėlenas, šviesųjį sirupą ir druską. Įmaišykite tiek miltų, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Suformuokite iš tešlos ritinėlį ir padalykite į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Gabaliukus iš vienos pusės apvoliokite bulvių krakmole ir padėkite ant kepimo popieriaus apvoliota puse į viršų. Palikite kilti 30 minučių. Bandeles kepkite 225 °C orkaitėje apie 15 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių be rankšluosčio.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pikantiška duona su abrikosais

Pikantiška duona su abrikosais

Sudedamosios dalys

25 g mielių saldžiai tešlai
300 ml drungno vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
500-550 g kvietinių miltų
100 g rupių miltų
100 g saulėgrąžų
100 g sezamo sėklų
100 g džiovintų abrikosų
1/2 valgomojo šaukšto čiobrelių


Supjaustykite abrikosus kubeliais.

Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol pasidarys putli. Suteikę tešlai norimą formą maždaug 45 min. palikite kilti (kol dvigubai padidės).

Nustatykite 180 °C temperatūrą ir 20-30 min. kepkite orkaitės viduryje. Duona bus iškepusi tuomet, kai pabarbenę į duoną išgirsite garsą tarsi stuksentumėte į tuščiavidurį daiktą.

Receptą sukūrė

Dansukker