Vasaros desertai

Šiltu oru svečiams ypatingai patiks saldžiai rūgštus arba gaivus vasaros desertas, kuriuo nuostabiai užbaigsite grilio vakarienę arba vasaros vakarėlį. Čia rasite mūsų nuostabių vasaros desertų patarimų, kuriais galite pasinaudoti tiek kviesdami svečius paprastesniam skanėstui, tiek norėdami pasigaminti ko nors sudėtingesnio.


„Pavlova“ su aviečių kremu

„Pavlova“ su aviečių kremu

Maždaug 8 porcijos 2 valandos
Pavaišinkite savo svečius nuostabaus skonio prašmatniu morenginiu tortu „Pavlova" su aviečių kremu. Tai desertas, kuriame puikiai dera saldus morengas „Pavlova" ir gaivus aviečių kremas.
Sudedamosios dalys

„Pavlova“
4 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 v. šaukštas kukurūzų miltų
1 a. šaukštelis obuolių sidro acto

Aviečių kremas
250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui
300 ml plakamosios grietinėlės
Šviežių aviečių


Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Po 5 minučių suberkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite dar 5 minutes. Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite obuolių sidro actą. Ant išklotos kepimo skardos šaukštu sudėkite „Pavlovą“ ir paskirstykite mišinį. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 90 minučių  iki 125° C įkaitintoje orkaitėje. Išjunkite orkaitę ir palikite „Pavlovą“ joje.

Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Iki purumo išplakite grietinėlę. „Pavlovą“ padėkite į lėkštę ir papuoškite grietinėle. Šaukštu sudėkite aviečių kremą ir pabarstykite šviežiomis uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Greitai paruošiamos čuros su citrinų kremu

Greitai paruošiamos čuros su citrinų kremu

6 asmenims 1 valanda
Čuros - tai ispanų kepinys, kurio skonis primena spurgą. Pagal mūsų receptą čuras paprasta pagaminti ir tai ilgai neužtruks. Pagardinkite čuras nuostabiu ir gaiviu citrinų kremu.
Sudedamosios dalys

Aviečių želė
200 g aviečių
200 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Citrinų kremas
300 ml grietinės
200 ml sūrio „Philadelphia“
4,5 v. šaukšto „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 citrinos sultys

Čuros
5 riekelės skrudintos baltos duonos
100 g ištirpinto sviesto
95 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 a. šaukšteliai cinamono

Papuošimui
1/2 citrinos žievelė


Prikaistuvyje sumaišykite avietes bei cukrų marmeladams ir pavirkite 3 min. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada palaikykite šaldytuve, kol visiškai atšals.

Sumaišykite visus citrinų kremui skirtus produktus ir įdėkite į šaldytuvą.

Skrudintas riekeles iškočiokite iki plonumo. Nupjaustykite pluteles. Abi puses patepkite sviestu. Kiekvieną riekelę supjaustykite į 4 lygias dalis. Kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu dubenyje sumaišykite cukraus miltelius ir cinamoną. Iš orkaitės išimkite čuras ir iš karto padažykite į cukraus miltelių ir cinamono mišinį. Palikite atvėsti.

Į kiekvieną iš 6 taurių įdėkite šiek tiek aviečių želės. Tada užpilkite citrinų kremo ir ant viršaus uždėkite dar šiek tiek aviečių želės. Apibarstykite citrinų žievelėmis ir patiekite su čuromis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vasariškas Dianos desertas

Vasariškas Dianos desertas

4 porcijos 2 valandos
Sudedamosios dalys

Šokoladiniai putėsiai
150 g juodojo šokolado
4 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
300 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų)

Kreminio sūrio sluoksnis
200 g kreminio sūrio
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai citrinų kremo

Marinuotos braškės
150 g braškių
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papildomi produktai
6–8 avižiniai sausainiai


Šokoladiniai putėsiai
Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kreminis sūris
Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

Marinuotos braškės
Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

Sluoksniavimas
Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Maždaug 16 vnt. 40 minučių
Sudedamosios dalys

Vafliai
4 kiaušiniai (atskirkite trynius nuo baltymų)
300 g miltų
1/2 šaukštelio maistinės sodos
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 g ištirpinto sviesto
600 ml pieno

Karamelės padažas su druska
150 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sviesto
300 ml plakamosios grietinėlės
1 žiupsnelis druskos


Vafliai
Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
Galiausiai sudėkite baltymus.
Vaflius kepkite vaflinėje.
Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska
Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

6–8 ledų ant pagaliuko porcijos 4 valandos
Sudedamosios dalys

125 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
2 šaukštai kakavos miltelių
75 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
600 ml 3 % riebumo pieno
250 ml plakamosios grietinėlės
100 g juodojo šokolado
Tirpinto šokolado, pabarstukų puošti


Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius, kakavos miltelius ir šviesųjį sirupą iki purios masės.

Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.

Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Greitai pagaminamas vasaros desertas

Greitai pagaminamas vasaros desertas

4 porcijos
Sudedamosios dalys

300 ml plakamosios grietinėlės
15–20 nedidelių morengų
200 g šviežių aviečių

Aviečių sirupui
200 g šaldytų aviečių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žvaigždinis anyžius
skrudintų migdolų


Prikaistuvyje visus aviečių sirupui skirtus produktus nuolat maišydami virkite 5 min. Leiskite atvėsti, tada nukoškite.

Išplakite grietinėlę. Morengus, avietes, grietinėlę ir aviečių sirupą sluoksniais sudėkite į dubenėlį ir iškart tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų šerbetas

Uogų šerbetas

4–6 porcijos
Sudedamosios dalys

100 ml vandens
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 šviežių mėtų šakelių
500 g uogų, pvz., aviečių, braškių ar juodųjų serbentų
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių baltymų
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Užvirkite vandenį, cukrų ir mėtas. Įmaišykite sutrintas uogas, kol pasidarys vientisa masė, supilkite šviesųjį sirupą ir citrinų sultis.
Plakite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol pasidarys standi masė, tada ją supilkite į uogų mišinį. Išmaišykite mišinį. Supilkite jį į formelę ir palaikykite šaldiklyje bent 4 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kremas su uogomis

Kremas su uogomis

4 porcijos
Sudedamosios dalys

250 g uogų, pavyzdžiui, juodųjų serbentų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Pusės citrinos sulčių
200 ml grietinėlės
100–150 ml smulkintų migdolinių sausainių
Melisų


Sutrinkite uogas ir sumaišykite su cukraus milteliais, vaniliniu cukrumi ir pusės citrinos sultimis. Plakite grietinėlę, kol pasidarys tiršta, ir maišydami supilkite į uogų masę. Šaukštu sudėkite masę į dubenėlius ir padėkite į šaldytuvą bent valandai. Galite apibarstyti migdolinių sausainių trupiniais ir melisomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

400 ml vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
750 g kriaušių
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žalios spalvos maistinių dažų (galite nenaudoti)

Padažui
200 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 g druskos
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g riešutų kremo

Papuošimui
Uogų


Puode sumaišykite vandenį, cukrų bei citrinų sultis ir pavirinkite ant mažos ugnies maždaug 2 minutes. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Kriaušių puseles sudėkite į verdantį sirupą ir, pavirinę maždaug 15 minučių, palikite jas atvėsti sirupe. Sutrinkite kriaušes mikseriu arba pertrinkite per sietelį.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę, šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Palaukite, kol pieno mišinys pravės, taps tik šiltas, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Perkoškite per tankų sietelį. Sudėkite kriaušių tyrę, vanilinį cukrų ir įlašinkite pora lašų žalios spalvos maistinių dažų. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite.

Sumaišykite visus padažui skirtus produktus, išskyrus riešutų kremą, ir virinkite, kol masė sutirštės ir taps vienalytė. Į puodą sudėkite riešutų kremą ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite ledus į ledaines arba nedideles lėkšteles ir apšlakstykite padažu. Puoškite savo pasirinktomis uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai su riešutais ir avietėmis

Ledai su riešutais ir avietėmis

4 porcijos
Sudedamosios dalys

200 g riešutų
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Aviečių 


Paskleiskite riešutus kepimo skardoje. Pakepkite įkaitintos iki 200 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 5 minutes. Atidžiai stebėkite, kadangi riešutai greitai suskrunda. Jiems atvėsus, virtuviniu rankšluosčiu nutrinkite didžiąją dalį jų išorinės odelės. Pusę riešutų smulkiai sumalkite, o likusius – sukapokite.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę bei šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Šiltą pieno mišinį įplakite į kiaušinių mišinį. Nukoškite per tankų sietelį. Sudėkite riešutus. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite. Ledus patiekite su sveikomis ir/arba trintomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker