Saldūs vasaros pyragai

Saldžius vasaros pyragus paprasta gaminti ir paprasta pamėgti. Be to, jūsų pyragui puikiai tiks beveik visi vasaros vaisiai ir uogos. Išsiaiškinkite, kas auga jūsų sode, ir pasigaminkite vasaros pyragą iš savo derliaus! Pyragą pagardinkite vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.


Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas

Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Pasigardžiuokite žaliųjų citrinų pyragu su šokoladu ir aviečių kremu. Daržovių marmeladą galite paįvairinti pagal savo pomėgius ir skonį. Žaliųjų citrinų pyragas turi minkštą šokoladinį pagrindą ir gaiviųjų aviečių kremo įdarą.
Sudedamosios dalys

Šokoladinis pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 v. šaukštai kakavos miltelių
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
210 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Aviečių kremas
250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui
Šviežių aviečių


Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.

Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Kremą sukrėskite ant tešlos pagrindo ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Agrastų pyragaičiai

Agrastų pyragaičiai

Maždaug 20 vnt. 90 minučių
Vakarėliui paruoškite šventinius vienos porcijos pyragaičius. Pyragaičius su agrastų marmeladu, be abejonės, pamėgs jūsų svečiai.
Sudedamosios dalys

Tešla
300 g sviesto
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
420 g miltų
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis

Agrastų uogienė
500 g agrastų
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelė


Mažais gabalėliais supjaustykite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir miltus. Sumaišykite plaktuve. Suberkite druską, įmiškite kiaušinį. Dar kartą pamaišykite ir padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Tešlą lengvai paminkykite. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite uogienę. Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes. Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 10 minučių. Nugriebkite putas ir išimkite cinamono lazdelę. Supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 185° C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 mm storio. Išpjaukite 20 apskritimų (maždaug 7 cm skersmens). Pyragaičių ar keksiukų formeles ištepkite sviestu. Tešlą prispauskite prie formos šonų ir išlyginkite.

Įdėkite šiek tiek agrastų uogienės. Naudodami konditerinį žiedą arba stiklinę išspauskite 20 dangtelių (maždaug 6 cm skersmens). Dangtelio centre galite nubraižyti raštą. Ant pyragaičių uždėkite dangtelius ir užspauskite kraštus. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 17–20 minučių. Palikite atvėsti.

Tiekite su vaniliniais ledais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Originalus žaliųjų citrinų pyragas

Originalus žaliųjų citrinų pyragas

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Rūgštaus skonio žaliųjų citrinų pyragą papuoškite šviežiomis braškėmis. Žaliosios citrinos ir braškės - nuostabaus vasaros skonio desertas ant jūsų stalo.
Sudedamosios dalys

Tešla   
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
210 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Papuošimui
Šviežių braškių
1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė


Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Papuoškite šviežiomis braškėmis ir tarkuota žaliosios citrinos žievele.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru

Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru

Maždaug 12 gabalėlių 1 valanda
Norite, kad jūsų žaliųjų citrinų pyragas būtų labiau maistingas? Šis žaliųjų citrinų pyragas su sausainių trupinių pagrindu ir rabarbarų užpilu - puikus jūsų pasirinkimas! Gaivus ir šviežias desertas puodeliui popietinės arbatos ar kavos.
Sudedamosios dalys

Pilno grūdo miltų pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g pilno grūdo miltų
60 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Marinuoti rabarbarai
2 rabarbarų stiebai
200 g braškių
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1/2 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės


Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir žaliosios citrinos tarkuota žievele. Pamarinuokite ne trumpiau kaip 30 minučių.

Papuoškite pyragą marinuotais rabarbarais ir braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

12 vnt. 2 valandos
Sudedamosios dalys

Tartaletės
300 g paprastų miltų arba migdolų miltų
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto (sukapoto gabalėliais)
1 citrinos žievelė
1 kiaušinio trynys
4–6 šaukštai šalto vandens

Vanilės kremas
500 ml pieno
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
6 kiaušinių tryniai
3 šaukštai kukurūzų miltų
50 g minkšto sviesto

Šviežių uogų  ir „Dansukker“ cukraus miltelių papuošti


Tartaletės
Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį.
Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Vanilės kremas
Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių krepšeliai

Gervuogių krepšeliai

6–8 porcijų
Sudedamosios dalys

Krepšeliams
200 ml miltų
250 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 lengvai išplakti kiaušiniai

Uogų įdarui
500–1000 g gervuogių ar kitų pasirinktų uogų
2 šaukštai bulvių krakmolo
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
125 g ištirpinto sviesto


Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Pagaminkite krepšelius: sumaišykite miltus, cukranendrių cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir pusę kiaušinių plakinio. Rankomis suformuokite trapią tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau kiaušinių plakinio.

Pagaminkite įdarą: uogas atsargiai sumaišykite su krakmolu ir cukranendrių cukrumi, kol masė taps vienalytė.

Uogų įdarą sudėkite į formeles, uždėkite viršui skirtą tešlą ir užpilkite/aptepkite ištirpintu sviestu. Kepkite orkaitėje 30–35 min., kol krepšeliai įgaus rudai auksinę spalvą. Leiskite kiek atvėsti ir tiekite su vaniliniais ledais ar tirštu jogurtu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vasaros uogų pyragas

Vasaros uogų pyragas

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

Tešlai
180 g kvietinių miltų
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Įdarui
500 g grietinėlės
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
25-35 g bulvių krakmolo

Papuošimui
500 g uogų

Patiekiama su
Lengvai plakta grietinėle


Išminkykite tešlai skirtus produktus ir prispausdami sudėkite į atidaromą metalinę kepimo formą. Pastatykite kepimo formą su tešla į šaldymo kamerą 30 minučių. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

Puode sumaišykite įdarui skirtus produktus ir virkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę supilkite į formą su pyragu. Nuimkite kepimo formos kraštus. Puoškite savo pasirinktomis uogomis (vienos rūšies arba įvairiomis), apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite su grietinėle.

Galite pagaminti ir mažus pyragaičius atskirose formelėse.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų pyragas su baltuoju šokoladu

Uogų pyragas su baltuoju šokoladu

12 asmenu
Sudedamosios dalys

Sudėtis
400 ml miltų
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus
žiupsnis druskos, 150 g
kambario temperatūros sviesto arba margarino

Šokoladiniam kremui
150 g baltojo šokolado
250 ml tirštos (separuotos) grietinėlės
20 ml likerio

Papuošimui
Uogų, baltojo šokolado


Sutarkuokite arba susmulkinkite šokoladą ir suberkite į puodą su grietine ir likeriu. Kaitinkite ant silpnos ugnies. Dažnai maišykite. Neleiskite pridegti. Atvėsinkite šaldytuve. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sviestą arba margariną. Jei tešla per kieta, įpilkite truputėlį vandens. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite kameroje 30 minučių. Išėmę iš kameros, pakočiokite tešlą, suformuokite pyrago pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Kepkite apie 25 minutes. Atvėsinkite. Iš šaldytuvo išimkite šokoladinį kremą. Išplakite plakikliu. Pusę nuplautų uogų suberkite ant pyrago ir apipilkite šokoladiniu kremu. Likusias suberkite ant viršaus. Apibarstykite šokolado drožlėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

Apie 10 porcijų
Sudedamosios dalys

Pyrago tešlai
125 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
300 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 valgomieji šaukštai vandens

Įdarui
150 g luptų saldžiųjų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
300 ml grietinės
tarkuota pusės citrinos žievelė
1 l šviežių slyvų

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių


Sumaišykite riebalus, kvietinius miltus, cukrų ir vandenį iki vientisos tešlos. Tešlą paskirstykite maždaug 28 cm skersmens pyrago formoje. Prispauskite. Laikykite šaltai apie 30 minučių.

Sumalkite migdolus. Sumaišykite likusias sudedamąsias dalis ir paskirstykite ant tešlos. Slyvas supjaustykite perpus ir išimkite kauliukus. Įspauskite slyvų puseles į įdarą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite vaniliniu užpilu, ledais ar lengvai plakta grietinėle. Prieš pat patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

Slyvas galima pakeisti kitais vaisiais ar uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Paprastas trupininis uogų pyragas

Paprastas trupininis uogų pyragas

40 minučių
Sudedamosios dalys

1 l įvairių uogų
90 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
90 g miltų
1 šaukštelis malto cinamono
80 g avižinių dribsnių
100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)


Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Sumaišykite uogas, cukranendrių ir vanilinį cukrų. Masę supilkite į pyrago formą.
Paruoškite viršutinį sluoksnį: sumaišykite sirupą, miltus, cinamoną ir avižinius dribsnius.
Į rupią masę įmaišykite sviestą.
Tolygiai paskleiskite ant uogų. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol įgaus auksinę rudą spalvą.
Tiekite karštą su naminiu vanilės kremu (žr. tartalečių receptą).

Receptą sukūrė

Dansukker