Pasigaminkite naminių ledų

Šią vasarą pasidarykite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Vaniliniai ledai

Vaniliniai ledai

Maždaug 1 litras 90 minučių
Naminiai vaniliniai ledai gali atrodyti paprastai, bet jie pasižymi ypatingu skoniu. Be to, ledus galima patiekti su dauguma ledų priedų. Patiekite vanilinius ledus su šviežiomis uogomis, vaisiais ar šokoladiniu užpilu.
Sudedamosios dalys

8 kiaušinių tryniai
130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
400 ml pieno
300 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo


Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.

Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, ir šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai - suvožtiniai

Sausainiai - suvožtiniai

12 porcijų 90 min. + 5 valandos
Sausainiai su pertepimu - tai geriausias dviejų pasaulių junginys. Kam rinktis tarp sausainių ir ledų, jei galima turėti viską?
Sudedamosios dalys

Vaniliniai ledai
8 kiaušinių tryniai
130–170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
400 ml pieno
300 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Sausainiai
60 g migdolų
60 g lazdynų riešutų
100 g juodojo šokolado
230 g sviesto (kambario temperatūros)
260 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 a. šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinis
330 g miltų
1,5 a. šaukštelio sodos


Pradėkite nuo ledų. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį.

Perkoškite per smulkų sietelį ir palikite atvėsti. Mišinį išsukite ir supilkite į stačiakampę, maždaug 18 x 25 cm formą, šaldykite ne trumpiau kaip 5 valandas.

Tuo tarpu paruoškite sausainius. Susmulkinkite migdolus, lazdynų riešutus ir šokoladą. Padėkite į šalį. Iki purumo išplakite sviestą, rudąjį cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Tada įmuškite kiaušinį. Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Įmaišykite į skystą mišinį. Įmaišykite riešutus ir šokoladą. Tešlą padalykite į 45 dalis ir iškočiokite blynelius. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tvirtai prispauskite. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 8 minutes 190° C įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti.

Iš šaldiklio išimkite vanilinius ledus ir specialiu šaukštu suformuokite rutuliukus. Ledų įdarą sudėkite tarp dviejų sausainių. Dar kelias valandas palaikykite šaldiklyje.

Patarimas! Likusius sausainius galima užšaldyti. Tai puikios atsargos vasaros vakarams.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių ledai

Gervuogių ledai

Maždaug 6–8 vnt. 30 minučių
Pripildykite savo šaldiklį gervuogių ledais ant pagaliuko! Naminiai gervuogių ledai puikiai tinka visoms progoms. Tai nuostabus desertas puodeliui prie popietinės arbatos ar kavos. Ledus papuoškite ištirpdytu šokoladu.
Sudedamosios dalys

400 g gervuogių
95 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių tryniai
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošimui
100 g baltojo arba juodojo šokolado


Gervuoges nuplaukite ir pavirkite su 50 g cukraus maždaug 3 minutes. Perkoškite į dubenį per tankų sietelį. Dubenyje turėtų būti tik cukrus ir gervuogių sultys. Padėkite į šalį.

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite gervuogių gėrimą. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį supilkite į ledų formeles su lazdelėmis. Palaikykite šaldiklyje bent 5 valandas.

Garuose ištirpinkite šokoladą. Palikite atvėsti. Ledus papuoškite šokoladu ir padėkite atgal į šaldiklį.

Receptą sukūrė

Dansukker

Naminiai ledai ant pagaliuko

Naminiai ledai ant pagaliuko

6 vnt. 3,5 valandos
Sudedamosios dalys

200 ml gaivos (žr. gaivos receptą)
100 ml vandens
2 šaukštai gliukozės sirupo
Avietės arba kitos pasirinktos uogos


Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
Šaldykite 3 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

Kriaušiniai ledai su karameliniu padažu ir uogomis

6-8 porcijos
Sudedamosios dalys

400 ml vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
750 g kriaušių
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Žalios spalvos maistinių dažų (galite nenaudoti)

Padažui
200 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 g druskos
10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g riešutų kremo

Papuošimui
Uogų


Puode sumaišykite vandenį, cukrų bei citrinų sultis ir pavirinkite ant mažos ugnies maždaug 2 minutes. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį. Kriaušių puseles sudėkite į verdantį sirupą ir, pavirinę maždaug 15 minučių, palikite jas atvėsti sirupe. Sutrinkite kriaušes mikseriu arba pertrinkite per sietelį.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę, šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Palaukite, kol pieno mišinys pravės, taps tik šiltas, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Perkoškite per tankų sietelį. Sudėkite kriaušių tyrę, vanilinį cukrų ir įlašinkite pora lašų žalios spalvos maistinių dažų. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite.

Sumaišykite visus padažui skirtus produktus, išskyrus riešutų kremą, ir virinkite, kol masė sutirštės ir taps vienalytė. Į puodą sudėkite riešutų kremą ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite ledus į ledaines arba nedideles lėkšteles ir apšlakstykite padažu. Puoškite savo pasirinktomis uogomis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų šerbetas

Uogų šerbetas

4–6 porcijos
Sudedamosios dalys

100 ml vandens
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 šviežių mėtų šakelių
500 g uogų, pvz., aviečių, braškių ar juodųjų serbentų
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių baltymų
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“


Užvirkite vandenį, cukrų ir mėtas. Įmaišykite sutrintas uogas, kol pasidarys vientisa masė, supilkite šviesųjį sirupą ir citrinų sultis.
Plakite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol pasidarys standi masė, tada ją supilkite į uogų mišinį. Išmaišykite mišinį. Supilkite jį į formelę ir palaikykite šaldiklyje bent 4 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

6–8 ledų ant pagaliuko porcijos 4 valandos
Sudedamosios dalys

125 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 kiaušinių tryniai
2 šaukštai kakavos miltelių
75 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
600 ml 3 % riebumo pieno
250 ml plakamosios grietinėlės
100 g juodojo šokolado
Tirpinto šokolado, pabarstukų puošti


Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius, kakavos miltelius ir šviesųjį sirupą iki purios masės.

Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.

Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Ledai su riešutais ir avietėmis

Ledai su riešutais ir avietėmis

4 porcijos
Sudedamosios dalys

200 g riešutų
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Aviečių 


Paskleiskite riešutus kepimo skardoje. Pakepkite įkaitintos iki 200 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 5 minutes. Atidžiai stebėkite, kadangi riešutai greitai suskrunda. Jiems atvėsus, virtuviniu rankšluosčiu nutrinkite didžiąją dalį jų išorinės odelės. Pusę riešutų smulkiai sumalkite, o likusius – sukapokite.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę bei šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Šiltą pieno mišinį įplakite į kiaušinių mišinį. Nukoškite per tankų sietelį. Sudėkite riešutus. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite. Ledus patiekite su sveikomis ir/arba trintomis avietėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Itališki avietiniai ledai

Itališki avietiniai ledai

4 porcijos
Sudedamosios dalys

4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
500 g aviečių 


Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi „Panevėžio Plius“. Sumaišykite pieną, grietinėlę, šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Palaukite, kol pieno mišinys pravės, taps tik šiltas, ir įmaišydami supilkite į kiaušinių masę. Įmaišykite sutrintas avietes. Perkoškite per tankų sietelį. Ledų mišinį dėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite.

Vietoj aviečių tinka braškės, kitos uogos.

Receptą sukūrė

Dansukker

Rabarbarų parfė

Rabarbarų parfė

4 porcijos
Sudedamosios dalys

400 g rabarbarų
100 ml vandens
2 peletrūnų šakelės
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
20 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 ml neriebios grietinėlės


Nuplaukite ir susmulkinkite rabarbarus. Į prikaistuvį su vandeniu sudėkite rabarbarus ir peletrūnus. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 5 minutes. Maišydami berkite cukrų ir vanilinį cukrų, pilkite šviesųjį sirupą. Leiskite ataušti. Supilkite grietinėlę. Išmaišykite mišinį. Supilkite jį į formelę ir palaikykite šaldiklyje bent 4 valandas. Galite patiekti su braškėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker