Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Jos puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų.


Raudonųjų svogūnų ir aitriųjų paprikų marinatas

Raudonųjų svogūnų ir aitriųjų paprikų marinatas

1 stiklainėlis Ruošimo trukmė: 25 minutės
Marinuoti raudonieji svogūnai ir čili pipirai - tai puikus priedas prie daugumos mėsos patiekalų. Be to, juos labai paprasta užmarinuoti. Suteikite prašmatnumo savo penktadienio vakarienei ir patiekite marinuotus raudonuosius svogūnus ir čili pipirus prie mėsainių ar „Taco" krepšelių.
Sudedamosios dalys

2 raudonieji svogūnai
1 aitrioji paprika
100 ml acto (12 %)
180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
300 ml vandens


Supjaustykite raudonuosius svogūnus. Nuplaukite ir supjaustykite aitriąsias paprikas. Sudėkite į kruopščiai išplautą stiklainėlį.

Actą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vandenį pavirkite, kol ištirps cukrus. Leisti šiek tiek atvėsti, tada užpilkite ant raudonųjų svogūnų ir aitriųjų paprikų. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje maždaug 1 valandą. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Aitriųjų paprikų sirupas

Aitriųjų paprikų sirupas

1 nedidelis stiklinis butelis Ruošimo trukmė: 25 minutės
Norite paaštrinti savo desertą? Čili sirupas suteiks papildomo skonio šviežioms uogoms, ledams arba obuolių pyragui.
Sudedamosios dalys

2 aitriosios paprikos
280 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml vandens


Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite aitriąsias paprikas. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį storu dugnu. Pamaišydami virkite 5 minutes. Supilkite į kruopščiai išplautą butelį su dangteliu. Kol neatvės, dangtelio nedėkite. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šakniavaisių marmeladas su čiobreliais

Šakniavaisių marmeladas su čiobreliais

2 stiklainėliai 30 minučių
Šakniavaisines daržoves galima valgyti su dauguma patiekalų. Jūsų nuostabus šakniavaisinių daržovių marmeladas su čiobreliais puikiai tiks prie vasaros grilio patiekalų. Daržovių marmeladą galite paįvairinti pagal savo skonį ir pomėgius.
Sudedamosios dalys

500 g pasirinktos rūšies šakniavaisių
2 v. šaukštai vandens
3–4 v. šaukštai acto (12 %)
250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 v. šaukštas šviežių čiobrelių


Nulupkite ir sutarkuokite šakniavaisius. Sudėkite į prikaistuvį su vandeniu bei actu ir pavirkite 3 minutes. Sumaišykite plaktuvu, suberkite cukrų uogienėms ir čiobrelius.

Pavirkite dar 4 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Konservuoti svogūnai

Konservuoti svogūnai

Sudedamosios dalys

1 kg nedidelių svogūnų
2 česnakų galvutės
5-6 čiobrelių šakelės
1 raudonoji aitrioji paprika
500 ml obuolių sidro
300 ml baltojo 12% acto
500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 cinamono lazdelė
1 anyžius
10 baltųjų pipirų grūdelių
5 g druskos 


Svogūnus sudėkite į verdantį vandenį. Vandenį nupilkite. Nuplaukite svogūnus šaltu vandeniu ir nulupkite. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite česnakų galvutes. Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Į puodą supilkite sidrą, actą, cukrų ir prieskonius bei užvirinkite mišinį. Nugriebkite putas. Į šiltus sterilius stiklainius sluoksniais dėkite svogūnus, česnakus, čiobrelius ir aitriąją papriką. Ant viršaus užpilkite šiltą marinatą. Sandariai uždarykite. Prieš pateikiant laikykite savaitę šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Marinuotos cukinijos

Marinuotos cukinijos

Sudedamosios dalys

1 kg cukinijų
75 ml spirito acto (24 proc.)
300 ml vandens
600 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g druskos
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
3 g juodųjų pipirų grūdelių
Susmulkintos pusės citrinos žievelės


Nuplaukite, nulupkite ir padalykite cukinijas pusiau, išpjaukite šerdis. Cukinijas supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Užvirkite actą, vandenį, cukrų ir druską. Suberkite cukinijų gabaliukus ir virkite 2 minutes. Išimkite cukinijų gabaliukus skylėtuoju šaukštu ir sudėkite į šiltus, sterilius stiklainius. Į marinavimo skystį suberkite prieskonius ir citrinos žievelę. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Leiskite ataušti. Užpilkite karštą skystį ant cukinijų gabaliukų ir uždarykite stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje. Vietoj cukinijų galite naudoti moliūgus.

Receptą sukūrė

Dansukker

Marinuotos citrinos

Marinuotos citrinos

Sudedamosios dalys

2 kg citrinų
1000 ml vandens
100 g jūros druskos
500 ml baltojo vyno acto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 lauro lapeliai
1 cinamono lazdelė
3 gvazdikėliai
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių 


Kruopščiai nuplaukite citrinas ir sudėkite jas į šiltus, sterilius stiklainius. Puode sumaišykite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Supilstykite karštą marinatą į stiklainius ir sandariai uždarykite. Prieš patiekiant stiklainius palikite stovėti mažiausiai 4 savaites. Jei citrinas supjaustysite į keturias dalis arba skiltelėmis, jas galėsite valgyti po 1-2 savaičių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Supjaustyti burokėliai

Supjaustyti burokėliai

Sudedamosios dalys

2 kg burokėlių
1,5 l vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

Nuovirui
1 l burokėlių nuoviro
100 ml 24% gryno acto arba 200 ml 12% acto spirito
1 valgomasis šaukštas druskos
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 karčiųjų pipirų
10 gvazdikėlių
pipiro grūdelių


Gerai nuplaukite burokėlius. Nupjaukite galus. Užvirkite vandenį su druska. Sudėkite burokėlius ir virkite, kol jie suminkštės. Plaukite juos šaltu vandeniu, kol atvės. Nulupkite žievę. Nuoviro neišpilkite. Supjaustykite burokėlius griežinėliais ir suberkite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis pipiro grūdelius. Sudėkite nuovirui skirtus ingredientus ir pavirkite. Nugriebkite putas. Užpilkite karštą nuovirą ant burokėlių. Uždarykite stiklainius. Prieš patiekdami palaikykite 4 savaites vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker