Gervuogių rojus

Šios nuostabios uogos puikiai tinka kepiniams, kokteiliams, uogienei ir sultims. Be to, jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai. Gervuogės prinoksta vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje.


Gervuogių uogienė su džinu

Gervuogių uogienė su džinu

30 minučių
Sudedamosios dalys

1 kg gervuogių
300 ml vandens
1 kg „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 ml džino


Nuplaukite uogas. Nuimkite kotelius. Suberkite gervuoges ir cukrų uogienėms į puodą su vandeniu ir virkite 10 minučių. Nugriebkite putas. Supilkite džiną ir išmaišykite. Puodą nukelkite nuo viryklės. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių gaiva

Gervuogių gaiva

Maždaug 1 litras 25 minučių
Sudedamosios dalys

1 kg gervuogių
300 ml vandens
250 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių.
Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite ir supilkite auksaspalvį sirupą.
Užvirkite. Virkite dar kelias minutes. Išpilstykite į švarius butelius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių krepšeliai

Gervuogių krepšeliai

6–8 porcijų
Sudedamosios dalys

Krepšeliams
200 ml miltų
250 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 lengvai išplakti kiaušiniai

Uogų įdarui
500–1000 g gervuogių ar kitų pasirinktų uogų
2 šaukštai bulvių krakmolo
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
125 g ištirpinto sviesto


Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Pagaminkite krepšelius: sumaišykite miltus, cukranendrių cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir pusę kiaušinių plakinio. Rankomis suformuokite trapią tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau kiaušinių plakinio.

Pagaminkite įdarą: uogas atsargiai sumaišykite su krakmolu ir cukranendrių cukrumi, kol masė taps vienalytė.

Uogų įdarą sudėkite į formeles, uždėkite viršui skirtą tešlą ir užpilkite/aptepkite ištirpintu sviestu. Kepkite orkaitėje 30–35 min., kol krepšeliai įgaus rudai auksinę spalvą. Leiskite kiek atvėsti ir tiekite su vaniliniais ledais ar tirštu jogurtu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gervuogių kokteilis

Gervuogių kokteilis

4 stiklines
Sudedamosios dalys

500 g gervuogių
1 l natūralaus neriebaus jogurto
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
ledo gabaliukų

Papuošti
gervuogių
4 šiaudelių


Suplakite gervuoges, jogurtą ir cukraus miltelius. Nukoškite. Viską supilkite į stiklines ir papuoškite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gaivusis desertas

Gaivusis desertas

4 asmenims
Sudedamosios dalys

200 g gervuogių
50 ml  „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
150 ml tirštos (separuotos) grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
8 šaukštai kiaušinių likerio

Papuošimui
4 gervuogės


Nuplaukite gervuoges. Sutrinkite. Užvirinkite uogas su želės cukrumi „Multi“. Grietinėlę išplakite su želės cukrumi „Multi“ ir vaniliniu cukrumi. Į kiekvieną stiklinę įpilkite po 2 šaukštus kiaušinių likerio. Suberkite pakaitintas uogas. Padalinkite grietinėlę. Papuoškite gervuogėmis. Patiekite kuo greičiau. Taip pat galima naudoti ir kitas uogas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragaičiai su gervuogėmis

Pyragaičiai su gervuogėmis

4-6 vienetai
Sudedamosios dalys

Tešlai
50 g varškės
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 g druskos
20 ml aliejaus
15 ml pieno
120 g kvietinių miltų
4 g kepimo miltelių

Įdarui
300-400 g gervuogių
2 kiaušiniai
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g grietinėlės
50 g maltų arba kapotų riešutų
12 g bulvių krakmolo

Papuošimui
10 g „Dansukker“ cukraus miltelių


Tešlai skirtus produktus greitai išminkykite. Prispausdami sudėkite tešlą į atskiras pyragaičiams kepti skirtas formeles ir pastatykite į šaldytuvą 30 minučių. Į formeles sudėkite gervuoges. Išplakite likusius įdarui skirtus produktus ir supilkite masę ant uogų. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės apatinėje dalyje maždaug 20 minučių. Palikite šiek tiek atvėsti. Prieš patiekiant, apibarstykite cukraus milteliais. Patiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais. 

Receptą sukūrė

Dansukker