Valentinas kviečia prie stalo

Iš tiesų Meilės diena tęsiasi visus metus. Tačiau būtent vasario 14 d. meilei skiriamas ypatingas dėmesys. Tada kaip tik yra tinkama proga paruošti gardėsių. Šiuose meilės kupinuose receptuose artumui ir meilumui pasisemsite įkvėpimo. Taip pat šiuos patiekalus galėsite gaminti ir kitomis dienomis!


Morengiukai

Morengiukai

Sudedamosios dalys

4 kiaušinių baltymai
230 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos


Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Įberkite pusė kiekio cukraus miltelių ir plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Suberkite likusius cukraus miltelius ir dar plakite, tik tiek, kol masė taps vientisa, nes svarbu, kad ji liktų kuo puresnė.

Į maišelį su dantytu antgaliu sudėkite masę ir ant kepimo popieriaus skardoje formuokite norimo dydžio ir tūrio širdeles. (Jeigu masė per skysta ir dryželiai su antgaliu nesiformuoja – padėkite ją su maišeliu į šaldiklį 20 minučių). Pašaukite širdeles į 120-140 °C orkaitę. Kepkite truputį pravertoje orkaitėje maždaug 30-35 min.

Širdeles su skarda ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sutvirtėti. Iškeptas širdeles apibarstykite vaniliniu cukrumi.

Jei norite morengams suteikti spalvą, į masę įmaišykite maistinių dažų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Špinatų ir braškių salotos

Špinatų ir braškių salotos

4-6 asmenims
Sudedamosios dalys

1500 ml špinatų
500 g braškių
60 ml petražolių

Padažas
75 ml aliejaus
45 ml baltojo vyno acto
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
2 g paprikos miltelių
15 ml sezamo sėklų 


Sumaišykite padažo ingredientus ir apliekite špinatus, pjaustytas braškes, susmulkintas petražoles. Išmaišykite.

Vietoj braškių tinka melionas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Bananų desertas

Bananų desertas

4 porcijos
Sudedamosios dalys

50 ml lazdynų riešutų
150 ml plaktos grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ cukraus miltelių
4 maži bananai
100 ml migdolų ir pieninio šokolado saldainiukų
4 valgomieji šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo


Pakepinkite lazdynų riešutus ant sausos keptuvės. Patrinkite juos rankšluosčiu, kad pašalintumėte rudas odeles. Riešutus susmulkinkite – puselėmis ar dideliais gabaliukais. Grietinėlę su cukraus milteliais plakite, kol gausite tirštas putas. Nulupkite bananus ir supjaustykite juos perpus išilgai. Sudėkite juos į keturias lėkštes. Ant kiekvieno banano gabaliuko uždėkite ar iššvirkškite truputį grietinėlės. Pabarstykite riešutais ir saldainiukais. Ant viršaus sukamaisiais judesiais užpilkite auksaspalvį cukraus sirupą.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Maždaug 16 vnt. 40 minučių
Sudedamosios dalys

Vafliai
4 kiaušiniai (atskirkite trynius nuo baltymų)
300 g miltų
1/2 šaukštelio maistinės sodos
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 g ištirpinto sviesto
600 ml pieno

Karamelės padažas su druska
150 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sviesto
300 ml plakamosios grietinėlės
1 žiupsnelis druskos


Vafliai
Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
Galiausiai sudėkite baltymus.
Vaflius kepkite vaflinėje.
Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska
Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis–irisinis kremas

Šokoladinis–irisinis kremas

maždaug 8 porcijos
Sudedamosios dalys

150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
150 ml grietinėlės
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g nesūdyto sviesto
100 g juodojo šokolado


Sumaišykite visus ingredientus ir kaitinkite apie 12 min. (iš masės turi susiformuoti purus/laisvas kamuoliukas). Paskirstykite masę į indelius. Palikite atvėsti kambario temperatūroje (nereikia šaldyti, nes kremas per stipriai sukietės).

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai fondantai

Šokoladiniai fondantai

6 indeliai tinkami kepti orkaitėje
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio maltų imbierų

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Pasirinktų uogų


Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir nuimkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir leiskite ištirpti svieste. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite sausus produktus ir supilkite šokolado ir sviesto mišinį. Maišykite, kol mišinys taps vienalytis ir blizgus. Ištepkite riebalais ir supilkite mišinį į indelius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir sudėkite indelius ant vidurinės lentynėlės. Kepkite 6–8 minutes, tik neperkepkite. Papuoškite pasirinktomis uogomis bei cukraus milteliais. Patiekite karštą su ledais ar grietinėle.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai su džiovintomis uogomis

Sausainiai su džiovintomis uogomis

20–30 vnt.
Sudedamosios dalys

250 ml speltos miltų
50 ml sezamų sėklų
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g sviesto
75 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50 g kapoto juodojo šokolado
30 g džiovintų uogų, pvz., mėlynių ar vyšnių


Sumaišykite miltus, sezamų sėklas, vanilinį cukrų ir sviestą, kol masės konsistencija primins duonos trupinius. Pilkite auksaspalvį sirupą ir išmaišykite dubenyje. Suberkite šokoladą ir uogas, užminkykite tešlą. Suformuokite iš tešlos ritinėlį. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 val. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1 cm pločio gabaliukais. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 10 min. Palikite skardoje atvėsti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Trupininis pyragas su kriaušėmis

Trupininis pyragas su kriaušėmis

8 porcijos
Sudedamosios dalys

Trupininei tešlai
150 g sviesto arba margarino
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 ml kvietinių miltų
200 ml avižinių dribsnių
100 g smulkintų lazdynų riešutų

500 g luptų šviežių kriaušių be kauliukų
sviesto arba margarino formai sutepti


Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Nuimkite puodą nuo kaitvietės ir įmaišykite kitas trupininės tešlos sudedamąsias dalis. Sutepkite pyrago formą. Supjaustykite kriaušes ir padėkite ant formos dugno. Trupininę tešlą sudėkite ant kriaušių. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 20 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite trupučiu plaktos grietinėlės arba ledais.

Kriaušes galima pakeisti obuoliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Saldūs migdolai

Saldūs migdolai

Sudedamosios dalys

200 g saldžių migdolų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
100 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 kiaušinio baltymas


Apiplikykite ir nulupkite migdolus. Inde sumaišykite cukraus miltelius ir cukranendrių cukrų. Į kitą indą sudėkite kiaušinių baltymą ir šiek tiek paplakite juos mentele. Pamirkykite migdolus į kiaušinių baltymą, po to - į cukraus mišinį. Padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir, įdėję į iki 150 °C įšildytą orkaitę, kepkite apie 35 minutes. Išjunkite orkaitę, bet migdolus išimkite tik jiems sustingus.

Receptą sukūrė

Dansukker

Braškinė tekila

Braškinė tekila

4 taurės
Sudedamosios dalys

250 g braškių
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml tekilos


Plaktuvu sutrinkite visus produktus, kol pasidarys vientisa masė. Išpilstykite į 4 taures. Galite papuošti braške.

Receptą sukūrė

Dansukker

Uogų kokteilis „Daiquiri“

Uogų kokteilis „Daiquiri“

4 stiklinės
Sudedamosios dalys

200 ml šviesiojo romo
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
10 braškių arba 200 ml aviečių
100-200 ml ledukų


Elektriniu plakikliu išplakite romą, sirupą, braškes ir ledukus iki vientisos tekstūros. Per sietelį supilkite kokteilį į taures.

Receptą sukūrė

Dansukker

Čia rasite daugiau receptų Valentino šventei »