Kalėdų pyragaičiai

Kalėdiniai pyragaičiai puikiai tinka ne tik patiekti ant staltiese pakloto desertų stalo, bet ir gražiai supakuoti jie gali virti nuostabia dovana.


Riešutų ir karamelės sausainiai

Riešutų ir karamelės sausainiai

Apie 25–30 sausainių 50 minučių
Sudedamosios dalys

125 g kambario temperatūros sviesto
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 žiupsneliai druskos
1 kiaušinio baltymas
150 g paprastų miltų

Įdaras
20 g sviesto
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1,5 šaukšto „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
30 g smulkintų migdolų


Suplakite sviestą, cukraus miltelius, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir druską. Supilkite kiaušinio baltymą, suberkite miltus ir plakite, kol gausite vientisą tešlą.

Tešlą padalykite į dvi dalis, kurių kiekvieną iškočiokite į maždaug 2 cm storio gabalus. Plonai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus ir viduryje per visą ilgį padarykite griovelį įdarui. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Ištirpinkite visas įdaro sudedamąsias dalis prikaistuvyje ant mažos ugnies. Mišinį supilkite ant silikoninio kepimo kilimėlio arba aliejumi ištepto kepimo popieriaus. Leiskite ataušti.

Iš įdaro suformuokite dvi „dešreles“ ir sudėkite į griovelius.

Sausainius kepkite 8–10 min iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite iš orkaitės ir iš karto supjaustykite gabalėliais. Leiskite ataušti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Figų keksiukai

Figų keksiukai

Apie 20 keksiukų 50 minučių
Sudedamosios dalys

250 g kambario temperatūros sviesto
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1,5 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
270 g paprastų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Figų uogienės


Plakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų, kol pasidarys šviesi ir puri masė.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atsargiai supilkite į sviesto, nerafinuoto cukranendrių cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.

Mišinį supilkite į 20 nedidelių keksiukų formelių ir mišinio viduryje miltuotu pirštu įspauskite nedidelę duobutę.

Duobutę pripilkite figų uogiene.

Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės 14–16 min. 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol keksiukai lengvai paruduos. Keksiukus ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

Apie 20 sausainių 50 minučių
Sudedamosios dalys

200 g kambario temperatūros sviesto
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 g migdolų
30 g lazdynų riešutų
75 g šokolado
300 g miltų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1,5 šaukštelio malto imbiero


Gerai išplakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir šviesųjį sirupą.

Susmulkintus migdolus, lazdynų riešutus bei šokoladą suberkite į sviesto ir cukraus mišinį.

Dubenyje sumaišykite miltus, geriamąją sodą, vanilinį cukrų ir imbierą. Suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą.

Tešlą iškočiokite 4–5 cm storio ritinėliais. Ritinėlius uždenkite plastikine plėvele ir palikite vėsioje vietoje per naktį.

Ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.


Patarimai
Sausainių ingredientus suberkite į stiklainį ir įteikite kaip dovaną – pyragas stiklainyje!

Receptą sukūrė

Dansukker

Trapūs sausainiai

Trapūs sausainiai

Apie 50 sausainių 2 valandos
Vienas pagrindas daugeliui gardėsių!
Sudedamosios dalys

300 g miltų
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g šalto sviesto
1 kiaušinio trynys

Glajus
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
4 dl „Dansukker“ cukraus miltelių


Sumaišykite sausainių ingredientus. Neperminkykite tešlos. Padėkite į šaldytuvą bent 1 val. Supjaustykite tešlą norimais gabaliukais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės 6-8 min. 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Sausainius ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Dekoruokite juos.

Pyragaičių kalendorius
Kočiokite tešlą, kol bus maždaug 2 cm storio. Išspauskite apvalius pyragaičius. Pyragaičiams iškepus ir atvėsus, užtepkite glajų ir palikite sustingti. Ištirpintu šokoladu ant glajaus užrašykite skaičius 1–24. Skaičius galite užrašyti ir glajumi tiesiai ant pyragaičių.

Kortelės, nurodančios svečių vietas prie stalo
Linksmas užkandis – svečiai galės suvalgyti savo korteles, nurodančias vietas prie stalo!

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai gardėsiai

Šokoladiniai gardėsiai

40 vnt.
Sudedamosios dalys

175 g sviesto
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
3 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
4 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
5 šaukštai kakavos miltelių
350 ml miltų
4 šaukšteliai kepimo miltelių
½ apelsino žievelė (kruopščiai nuplauta)
1 kiaušinis (aptepti)
„Dansukker“ perlinio cukraus arba cukraus miltelių puošti


Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Iki purumo išplakite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir sirupą. Sudėkite sausus produktus. Tešlą iškočiokite 1 cm pločio ritinėliais. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šiek tiek suplokite. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje 10–12 min. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Kol ritinėliai dar šiek tiek šilti, supjaustykite juos gabalėliais. Viršų pabarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdiniai pyragėliai

Kalėdiniai pyragėliai

Maždaug 35 vienetai
Sudedamosios dalys

240 g kvietinių miltų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
200 g atšildyto sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Morenginis mišinys
2 kiaušinių baltymai
65 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
10 g imbierinių meduolių prieskonių 


Dubenyje sumaišykite miltus su cukraus milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytus riebalus ir šakute išmaišykite iki duonos trupinių dydžio. Į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį. Tešlą dėkite į šaldytuvą ir palikite mažiausiai 1/2 valandos. Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite cukrų ir prieskonius.

Iškočiokite tešlą, suformuodami maždaug 50 x 30 cm dydžio stačiakampį. Ant tešlos užtepkite morenginį mišinį. Suvyniokite tešlą, dėkite ją į šaldymo kamerą ir palikite maždaug 1/2 valandos, kad ritinėlis visiškai atšaltų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1/2 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sudaužytos svajonės

Sudaužytos svajonės

išeina apie 35 vnt.
Sudedamosios dalys

200 ml cukraus „Dansukker“
350 ml sijotų miltų
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 valg. šaukšt. vanilinio cukraus „Dansukker“
2–3 valg. šaukšt. kakavos miltelių
2 kiaušiniai
50 ml rapsų aliejaus

Glaistui
Cukraus milteliai „Dansukker“


Visas sausas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį. Įmaišykite aliejų ir kiaušinius ir suformuokite tešlą. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Suformuokite iš tešlos 35 kamuoliukus. Apvoliokite juos cukraus milteliuose ir sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 150 °C temperatūroje apie 10 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių. Laikykite sausame sandariame inde.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdiniai bučiniai

Kalėdiniai bučiniai

40 vienetų
Sudedamosios dalys

200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
125 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
425 ml miltų

Papuošimui
1 kiaušinio baltymo
100 g smulkiai kapotų lazdynų riešutų

Įdarui
100 g minkštos nugos
50 g juodojo šokolado
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo


Iš sudedamųjų dalių suminkykite tešlą. Padalykite ją į 40 dalių. Suformuokite apvalius pyragėlius, patepkite juos kiaušinio baltymu ir pavoliokite smulkintuose riešutuose. Kiekvieno pyragėlio viduryje įspauskite duobutę. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje. Palikite ataušti.

Dubenyje virš kašto vandens ištirpinkite įdaro sudedamąsias dalis. Atvėsus mišinį išplakite elektriniu plaktuvu. Įdarą įspauskite į pyragėlį. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sveiki pipiriniai riešutai

Sveiki pipiriniai riešutai

Sudedamosios dalys

250 g margarino arba sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus
1 valg. šaukšt. ekologiško šviesiojo arba tamsiojo sirupo „Dansukker“
1 kiaušinis
1 arbat. šaukšt. imbierų
1 arbat. šaukšt. cinamono
1 arbat. šaukšt. gvazdikėlių
2 arbat. šaukšt. sodos
apie 650 ml kvietinių miltų


Kruopščiai sumaišykite riebalus, cukrų ir sirupą. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite prieskonius, sodą ir didžiąją dalį miltų.

Kruopščiai išminkykite tešlą ant darbinio paviršiaus su likusiais miltais.

Suformuokite iš tešlos graikinių riešutų dydžio kamuoliukus. Sudėkite juos į išteptą skardą.

Kepkite pipirinius riešutus 150 °C temperatūroje 15 minučių.

Leiskite pyragaičius ataušti kepimo skardoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Nugos svajonės

Nugos svajonės

išeina 25 vnt.
Sudedamosios dalys

125 g minkšto sviesto arba margarino
100 ml cukraus miltelių „Dansukker“
2 valg. šaukšt. vanilinio cukraus „Dansukker“
1 kiaušinio trynys
300 ml sijotų miltų
1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių

Užpildui
50 g lazdynų riešutų pastos (nugos „Odense“)
25 g graikinių riešutų, smulkintų
1 valg. šaukšt. tamsiojo romo

Papuošti
50 g lazdynų riešutų pastos (nugos „Odense“)


Iki purumo išplakite sviestą ar margariną su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi iki šviesios ir purios masės. Įdėkite kiaušinio trynį. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite juos į tešlą. Palikite šaldytuve 1 valandai.

Ištirpinkite nugą dubenyje ant karšto vandens puodo. Pridėkite riešutus ir romą. Palikite šaldytuve, kol sutirštės. Tada suformuokite iš masės 25 kamuoliukus.

Suformuokite iš tešlos dešrą ir supjaustykite į 25 gabaliukus. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite nugos kamuoliuką ir aplipdykite jį tešla. Sudėkite pyragaičius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 160 °C temperatūroje apie 20 minučių, karšto oro orkaitėje 140 °C temperatūroje. Palikite atvėsti ant grotelių.

Sudėkite nugą į plastikinį konditerinį maišelį ir stipriai užriškite. Padėkite maišelį į karšto vandens dubenį, kol nuga ištirps. Nupjaukite maišelio galiuką ir iššvirkškite nugą ant pyragaičių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vaniliniai žiedai

Vaniliniai žiedai

75 vnt.
Sudedamosios dalys

800 g kvietinių miltų
375 g sviesto
300 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
250 ml migdolų
1 kiaušinis
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile


Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Į miltus sutarkuokite sviestą. Sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų.
Nuplikykite, nulupkite ir sumalkite migdolus. Įmaišykite migdolų masę į tešlą, įmuškite kiaušinį. Tešlą gerai suminkykite, palikite 1 valandai šaldytuve.

Suformuokite žiedus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių. Palikite ant grotelių atvėsti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdų fermeriai

Kalėdų fermeriai

išeina apie 40 vnt.
Sudedamosios dalys

425 ml sijotų miltų
150 ml rudojo cukraus „Dansukker“
1 valg. šaukšt. vanilinio cukraus „Dansukker“
1 valg. šaukšt. šviesiojo sirupo „Dansukker“
1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
1 valg. šaukšt. imbierinių duonos prieskonių
50 g smulkintų migdolų
150 g minkšto sviesto arba margarino


Visas sausas sudedamąsias dalis sudėkite į dubenį ir išminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Suformuokite iš tešlos apie 5 cm skersmens dešrą ir supjaustykite į 0,5 cm storio griežinėlius. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 10 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Čia rasite daugiau Kalėdinių pyragų receptų »