Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.


Biskvitinis pyragas su bruknėmis ir kokosų iriso glajumi

Biskvitinis pyragas su bruknėmis ir kokosų iriso glajumi

1 valanda
Sudedamosios dalys

Biskvitinis pyragas
3 kiaušiniai
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 g sviesto
100 ml pieno
210 g paprastų miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
150 g šviežių arba šaldytų bruknių

Kokosų iriso glajus
25 g sviesto
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
75 ml grietinėlės
70 g kokosų drožlių
5 šaukštai „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“


Plakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų, kol pasidarys balta ir puri masė.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, supilkite pieną ir sumaišykite su kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišiniu.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kardamoną ir druską. Atitirpinkite bruknes ir suberkite į miltų, kepimo miltelių, kardamono ir druskos mišinį. Tuomet viską atsargiai supilkite į kiaušinių, cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.

Mišinį supilkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą (apie 22 cm skersmens). Pyragą kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 25 min iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kol pyragas kepa, paruoškite kokosų iriso glajų. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir maišydami sudėkite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite ir kelias minutes virkite ant lėtos ugnies.

Maždaug po 20 min. ištraukite pyragą. Nustatykite 200 °C ir pakelkite lentynėlę vienu grioveliu aukščiau. Ant pyrago užtepkite kokosų irisą. Vėl įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 5–10 min., kol truputį paruduos.

Pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Sudedamosios dalys

3 rūgščių obuolių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 kiaušinių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 ml saulėgrąžų aliejaus
390 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1,5 šaukštelio maistinės sodos
1 šaukšto malto cinamono
1 šaukštelio malto kardamono
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio druskos
100 g graikinių riešutų

Glajui
150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
4 šaukštų grietinėlės
1 dl baltojo sūrio
2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Sudedamosios dalys

Pyrago pagrindui
3 kiaušinių
125 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
120 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
2 šaukštelių malto cinamono

Maskarponės kremui
350 ml grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
3 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių
6 šaukštų tirštos uogienės


Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės.
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite ir tolygiai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus.
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 5 min. Iškeptą pyragą apibarstykite cukrumi, išverskite ant kepimo popieriaus ir atsargiai ištraukite popierių.
Maskarponės kremui pagaminti lengvai išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su maskarponės sūriu. Per sietelį suberkite cukraus miltelius ir atsargiai sudėkite uogienę.
Tepkite kremą ant pyrago pagrindo ir suvyniokite. Laikykite vėsioje vietoje.
Prieš patiekdami pabarstykite cukraus milteliais ir pridėkite norimų uogų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vaisių pyragas

Vaisių pyragas

Sudedamosios dalys

250 g razinų
10 džiovintų figų
10 džiovintų abrikosų
150 ml konjako arba apelsinų sulčių
250 g sviesto
135 g „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farino“
4 kiaušinių
240 g miltų
50 g sveikų migdolų
65 g sveikų lazdynų riešutų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Sviesto ir duonos trupinių kepimo formai


Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val.
Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 min.
Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas

8–10 gabalėliai
Sudedamosios dalys

Torto pagrindas (3 vnt.)
225 g sviesto
360 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
5 kiaušiniai
450 g miltų
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
150 ml pieno

Uogienė
500 g pasirinktų uogų (pvz., aviečių arba mėlynių)
270 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“

Kreminio sūrio glajus
100 g sviesto (kambario temperatūros)
300 g kreminio sūrio
360 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 šaukšteliai imbierinių sausainių prieskonių

„Ledkalniai“ puošti
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml vandens
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Maistiniai mėlynos spalvos dažai


Torto pagrindas
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.  Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską, pilkite pieną. Maišykite, kol tešla bus vientisa. Tešlą sudėkite į tris formas. Kepkite 35–40 min.

Uogienė
Į prikaistuvį sudėkite uogas ir berkite želės cukrų. Virkite 5–10 min. (priklausomai nuo pasirinktų uogų). Uogienė turėtų būti gan tvirta. Leiskite atvėsti.

Kreminio sūrio glajus
Sumaišykite visus produktus.

„Ledkalniai“ puošti
Cukraus, sirupo ir vandens mišinį užkaitinkite iki maždaug 160 °C. Įdėkite mėlynos spalvos dažų. Paruoštą mišinį pilkite į kepimo skardą. Leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite gabalėliais.

Sluoksnių formavimas
Jeigu torto pagrindo lakštai per stori, perpjaukite juos per pusę išilgai. Kiekvieną lakštą aptepkite uogiene. Netepkite kraštų. Paviršių apliekite glajumi. Puoškite „ledkalniais“ ir, jei norite, pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Vaflių vamzdeliai su sviestiniu bruknių kremu

Vaflių vamzdeliai su sviestiniu bruknių kremu

20–25 vnt.
Sudedamosios dalys

150 ml lydyto sviesto
135 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
180 g miltų
300 ml mineralinio arba paprasto vandens

Sviestinis kremas
200 g sviesto
300 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 šaukštai bruknių miltelių arba bruknių uogienės
100 g kreminio sūrio


Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus, kad gautumėte vientisą tešlą. Po truputį atskieskite vandeniu. Įkaitinkite vaflinę (prieš pradėdami kepdami, gerai patepkite riebalais). Į vaflinę pilkite maždaug 1 šaukštą tešlos. Suspauskite vaflinę ir kepkite 1–3 min. (priklausomai nuo temperatūros). Išimkite kepimo mentele ir greitai suvyniokite.

Sviestinis kremas
Gerai išsukite sviestą. Berkite cukraus miltelius ir bruknių miltelius, dėkite kreminį sūrį. Dar šiek tiek paplakite. Kremą sukrėskite į kremo maišelį ir išspauskite į vaflių vamzdelius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

Šokoladinis pyragas „Rocky Road“

10–12 gabalėlių
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
110 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
120 g miltų
200 g spalvotų šokoladinių saldainiukų (pvz., „Smarties“)
200 g mažų zefyriukų
200 g žemės riešutų arba karijų


Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite apvalią pyrago formą atskiriamais kraštais (22–26 cm skersmens). Ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite kapotą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Kiaušinius, drėgnąjį cukrų ir sirupą išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus, pilkite tirpintą šokoladą. Atsargiai įmaišykite saldainiukus, zefyrus ir riešutus. Masę pilkite į pyrago skardą. Kepkite 20–30 min. Puoškite zefyrais ir šokolado padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Mamos Mazarino pyragas

Mamos Mazarino pyragas

Sudedamosios dalys

200 g sviesto
2 kiaušiniai
250 g „Dansukker“ cukraus miltelių
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
240 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
150 ml pieno
0,5 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto
50 g migdolų pastos


Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų – tam naudokite samtį, o ne elektrinį plaktuvą. Tada supilkite sirupą. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir palikite. Į ištirpintą sviestą supilkite pieną, migdolų ekstraktą ir pastą. Tada supilkite kiaušinių ir miltų mišinius. Nesijaudinkite, jei pastebėsite gumuliukų – jie pradings kepant. Pilkite paruoštą mišinį į skardą ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 15–20 minučių. Iškepę leiskite atvėsti ir apibarstykite cukraus milteliais .Taip pat galite aplieti glajumi ar tirpintu šokoladu.

Receptą sukūrė

Dansukker

Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas

24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
Sudedamosios dalys

12 sausainių
75 g lydyto sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai cinamono

600 g maskarponės / Filadelfijos sūrio
270 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo
4 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Tarkuota pusės citrinos žievelė
4 dideli kiaušiniai
150 ml plaktos grietinėlės

Karamelinis padažas
450 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus „Demerara“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
100ml vandens
100 ml 35% riebumo grietinėlės
50 g sviesto


Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį, šviesųjį sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdinės spurgos

Kalėdinės spurgos

8-10 spurgų
Sudedamosios dalys

150 g kvietinių miltų
80 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1¼ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
¾ arbatinio šaukštelio druskos
100 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
1 lengvai plaktas kiaušinis
50 g sviesto
Rapsų aliejaus skardai patepti


Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.

3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI

Cinamonas ir cukrus
45 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu
50 g tirpinto sviesto
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.

Glajus ir smulkintos pipirmėtės
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens
70 g smulkintų pipirmėčių
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.

Imbierinis glajus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas vandens
2 arbatiniai šaukšteliai imbierinių meduolių prieskonių
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Nuga

Nuga

Sudedamosios dalys

180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 valgomieji šaukštai vandens
20 g sviesto
140 g sezamų
200 g šokoladinio kremo


Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį.

Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps.

Į silikoninę sausainių kepimo formą pilkite po pusę arbatinio šaukštelio masės, kitaip tešla išsilies.

Kepkite orkaitėje 10–12 minučių nuolat prižiūrėdami. Kepinys turi pagelsti, bet nesudegti. Leiskite kelias minutes atvėsti prieš tepdami šokoladiniu kremu.

Šokoladą tepkite ant lygios diskų pusės. Dėkite kitą apskritimą ant viršaus ir lengvai paspauskite, kad nesulūžtų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Daugiau kalėdinių pyragų receptų ieškokite čia »