Kalėdiniai gardumynai

Kalėdos yra puikus metas tiems, kurie mėgsta gardumynus. Čia rasite informacijos, kaip pasigaminti gardumynus, kuriems neatsispirs net tikri gurmanai.


Kalėdiniai šokolado rutuliukai

Kalėdiniai šokolado rutuliukai

Apie 10 vnt. 25 minučių
Sudedamosios dalys

2–3 šaukštai kavos
100 g kambario temperatūros sviesto
140 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
4 šaukštai kakavos miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
120 g avižų
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono

Papuošti
pabarstukais


Išvirkite kavą ir palikite atvėsti. Likusias sudedamąsias dalis sumaišykite dubenyje. Supilkite kavą ir gerai išmaišykite. Iš mišinio suformuokite rutuliukus. Apvoliokite pasirinktais pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Šokoladu aplietos riešutų plytelės

Apie 20–25 vnt. 50 minučių
Sudedamosios dalys

Riešutų plytelės
60 g migdolų
60 g lazdynų riešutų
180 g žemės riešutų
25 g sviesto
210 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sezamų sėklų
35 g kokosų drožlių

Šokolado glaistas
200 g šokolado
50 g sviesto

Papuošti
smulkintų riešutų


Virtuvės kombainu susmulkinkite riešutus. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į riešutų mišinį.

Supilkite likusias sudedamąsias dalis ir maišykite, kol mišinys sutirštės.

Mišinį paskleiskite 24 x 30 cm skardoje, išklotoje sviestu išteptu kepimo popieriumi.

Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 20–25 min. 150 °C įkaitintoje orkaitėje. Palaukite, kol atauš.

Ištirpinkite šokoladą ir sviestą į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

Paskleiskite šokolado mišinį ant riešutų pagrindo ir pabarstykite smulkintais riešutais. Padėkite į šaldytuvą.

Supjaustykite nedidelėmis plytelėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu

Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu

Apie 20 saldainių 1 valanda
Sudedamosios dalys

Karamelės įdaras
150 ml grietinėlės
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Saldainių apvalkalas
150 g juodojo šokolado

Siūlomi pagardai (pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų arba padalinkite saldinių tešlą dalimis ir gardinkite įvairiais pagardais)
• 11/4 šaukštelio pipirmėčių
• 1 g (2 pakeliai) šafrano
• 2 šaukšteliai malto cinamono
• 1 šaukštelis malto kardamono


Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, šviesųjį sirupą ir grietinėlę. Užvirkite. Virkite, kol gausite tirštą karamelinį kremą (apie 10 min.). Trumpam pailkite kremą ataušti.
Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

Saldainių formelių vidų ištepkite ištirpintu šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą. Ištepkite dar kartą ir įdėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Likusį šokoladą supilkite į konditerinį maišelį.

Pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų. Jei pasirinkote šafraną, sumaišykite jį su 1 šaukšteliu cukraus.

Suberkite pagardą į karamelės kremą ir mišinį supilkite į konditerinį maišelį. Formeles pripildykite dviem trečdaliais kremo ir ant viršaus supilkite likusį šokoladą, kad suformuotumėte savotišką dangtelį.

Padėkite atvėsti į šaldytuvą. Paskui išimkite saldainius iš formelių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Triufeliai su kalėdiniu punšu

Triufeliai su kalėdiniu punšu

20 vnt.
Sudedamosios dalys

250 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės
5 šaukštų „Dansukker“  cukraus „Farinas“
25 g sviesto
2–3 šaukštų kalėdinio punšo


Susmulkinkite šokoladą.
Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir cukrų „Farinas“.
Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite šokoladą, sudėkite sviestą, supilkite kalėdinį punšą ir maišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol truputį atauš.
Sukrėskite triufelių mišinį į nedidelius indelius ir padėkite į šaldytuvą ataušti.
Lengvai pabarstykite kakavos milteliais ir patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Skrudinti migdolai

Skrudinti migdolai

Sudedamosios dalys

250 g plikytų migdolų
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,75 ml vandens


Į prikaistuvį suberkite migdolus, granuliuotą cukrų ir supilkite vandenį. Padidinkite viryklės kaitrumą ir laukite, kol užvirs vanduo ir mišinys ims burbuliuoti. Dažnai maišykite.
Sumažinkite kaitrumą ir laukite, kol vanduo visiškai išgaruos, o cukrus kristalizuosis.
Cukrus turi aptirpti – sulipti gabalais aplink riešutus.
Išpilkite migdolus ant kepimo popieriaus ir atskirkite vieną nuo kito šakute.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai irisai

Šokoladiniai irisai

Apie 40 gabaliukų
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
20 g kakavos
200 ml grietinėlės
210 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 šaukštelių „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g juodojo šokolado papuošti


Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Pilkite masę į kepimo popieriumi išklotą prikaistuvį ir leiskite ataušti.
Tada padalykite ją į gabaliukus.
Išlydykite šokoladą indą su šokoladu įstatę į verdantį vandenį. Pamirkykite šokolade pyrago gabaliukus ir sudėkite juos ant grotelių, kad atauštų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Sudedamosios dalys

200 g saldžiųjų migdolų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
70 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukšto vandens
Druskos


Į prikaistuvį suberkite saldžiuosius migdolus ir cukraus miltelius, cukrų „Farinas“ ir vandenį. Nustatykite didžiausią viryklės kaitrumą ir kruopščiai maišykite.
Sumažinkite ugnį ir įberkite druskos. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat reguliuokite ugnį, kad cukrus nepridegtų.
Išpilkite migdolus ant kepimo popieriaus. Pabarstykite trupučiu druskos. Ataušusius migdolus susmulkinkite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais

Apie 40 gabaliukų
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
150 ml grietinėlės
110 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
125 g juodojo šokolado
1 žiupsnelio druskos
100 g sveikų lazdyno riešutų


Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

50 vnt.
Sudedamosios dalys

200 g pieninio šokolado
250 g juodojo šokolado
200 ml plakamosios grietinėlės
3 žvaigždiniai anyžiai
3 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
Kakavos miltelių


Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sukapokite šokoladą. Grietinėlę pakaitinkite kartu su žvaigždiniais anyžiais. Prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės ir palikite 5 min. pravėsti.
Paskui vėl pakaitinkite. Kartu įmaišykite kapotą šokoladą ir pilkite sirupą. Išimkite žvaigždinius anyžius. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 24 val. Supjaustykite į 50–60 gabalėlių ir pabarstykite kakavos milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Karameliniai saldainiai su riešutais

Karameliniai saldainiai su riešutais

Sudedamosios dalys

180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 g sviesto
2 valgomieji šaukštai vandens
100 g smulkiai sutrupintų grakinių riešutų
100 g išlydyto juodojo šokolado


Išklokite skardą kepimo popieriumi. Puode ,nuolat maišant, kaitinkite cukrų, sviestą ir vandenį. Virkite iki tirštumo, kol masė pasidarys šviesiai ruda (apie 10-15 minučių). Suberkite graikinius riešutus ir paskleiskite masę ant kepimo popieriaus. Leiskite atvėsti ir supilkite išlydytą juodąjį šokoladą. Stambiai susmulkinkite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Triufelinis pyragas

Triufelinis pyragas

apie 20 gabalėlių
Sudedamosios dalys

300 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis šviežiai tarkuotų imbierų
300 g juodojo šokolado
300 ml sutrupintų migdolinių pyragaičių
300 ml riešutų mišinio


Užvirinkite grietinėlę, šviesųjį cukraus sirupą ir tarkuotus imbierus. Suberkite sutrupintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Įmaišykite trupintus migdolinius pyragaičius ir riešutus. Kvadrato formos skardą išklokite aliuminio folija. Mišinį supilkite į skardą. Laikykite vėsiai. Prieš patiekdami skardą apverskite ir pyragą supjaustykite.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sniego gniūžtės

Sniego gniūžtės

apie 30 vienetų
Sudedamosios dalys

200 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
180 g „Dansukker” cukraus miltelių
225 g avižinių dribsnių
100 g vanilinio kremo miltelių
30-60 ml šalto vandens
200 g balto šokolado
kokosų drožlių


Maišytuvu išsukite sviestą ar margariną ir cukraus miltelius. Suberkite avižinius dribsnius, vanilinio kremo miltelius, įpilkite šalto vandens ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kamuoliukus ir įdėkite juos į šaldytuvą atšaldyti. Tada į karšto vandens vonelę dėkite indą su šokoladu. Kai šokoladas ištirps, nardinkite į jį atšaldytus kamuoliukus. Ištraukę kamuoliukus pavoliokite kokosų drožlėse. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Daugiau kalėdinių gardumynų receptų ieškokite čia »