Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo. Sausainiai gali būti mažų mielų formų arba iš jų gali būti suformuoti nameliai. Pasirinkite savo norimą formą ir konsistenciją.


Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

2,5-3 valandos
Sudedamosios dalys

Imbierinė tešla
200 g sviesto
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
apie 480 g paprastų miltų

Lipdymo medžiaga
270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Glajus papuošti
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių


Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.

Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.

Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.

Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.

Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
Parisiųsti žibinto šabloną »
Parisiųsti namelio šabloną »

Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.

Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.

Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbieriniai meduoliai

Imbieriniai meduoliai

30 minučių + 1 diena
Sudedamosios dalys

200 g sviesto arba margarino
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 didelis kiaušinis
2 arbatiniai šaukšteliai maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis maltų imbierų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
480 g kvietinių miltų

Glajus
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas arba 1-2 šaukštai vandens


Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!

Ištirpinkite sviestą, cukrų „Panevėžio Plius“ ir auksaspalvį sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus, išminkykite tešlą ir palikite ją per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.

Maišykite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbieriniai biscotti

Imbieriniai biscotti

Apie 40 sausainių
Sudedamosios dalys

100 ml kepimo aliejaus
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
70 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
3 kiaušiniai
420 g kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai maltų imbierų
¾ valgomojo šaukšto malto cinamono
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
¼ arbatinio šaukštelio maltų muskatų arba 4 šaukštai meduolių prieskonių


Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius. Padėkite ritinėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šiek tiek suplokite. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C 20 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių. Supjaustykite tešlą įstrižai 2 cm storio riekelėmis. Sudėkite jas atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 5–7 minutes. Išjunkite orkaitę ir leiskite sausainiams džiūti apie 2 valandas.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbierinės tešlos sausainiai

Imbierinės tešlos sausainiai

apie 25 vienetus
Sudedamosios dalys

125 g minkšto sviesto arba margarino
200 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
1 kiaušinis
350 ml miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
1 šaukštas imbierinės tešlos prieskonių
150 ml razinų
100 ml gerai susmulkinto pieninio šokolado
100 ml kapotų migdolų arba migdolų drožlių


Sviestą arba margariną išsukite su cukrumi „Farinas“. Įmuškite kiaušinį. Likusias sudedamąsias dalis kartu įmaišykite į tešlą. Suformuokite tešlos kamuoliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi iškloto kepimo padėklo. Galite apibarstyti kapotais migdolais arba migdolų drožlėmis. Kepkite apie 12 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Laikykite sausoje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbierinės tešlos sausainiai meškiukai

Imbierinės tešlos sausainiai meškiukai

apie 30 vienetų 1 valanda + 1 diena
Sudedamosios dalys

150 ml pieno arba grietinėlės
400 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
2 1/2 šaukštelio sodos
1 šaukštas vandens
1,1 l miltų


Sumaišykite pieną arba grietinėlę, cukrų „Farinas“, šviesųjį cukraus sirupą ir prieskonius. Vandenyje ištirpinkite sodą ir pamažu supilkite į mišinį. Supilkite miltus ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Palikite tešlą per naktį pastovėti.

Padalykite tešlą į keturias dalis. Kiekvieną tešlos dalį paskirstykite į 10 didesnių gabalėlių meškiuko kūnui, 10 kiek mažesnių gabalėlių galvai, iš viso 40 gabalėlių kojoms ir rankoms bei 20 mažų gabalėlių akims. Letenas suformuokite kaip pagaliukus, o kitas dalis – kaip rutuliukus. Sudėliokite meškiukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo padėklų. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje. Vos ištraukę meškiukus iš orkaitės, į kiekvieną jų įsmeikite po kokteilių pagaliuką. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Papuoškite baltu glajumi.

Iš šios tešlos galima kepti ir įprastus apvalius sumuštinio tipo imbierinius sausainius.

Receptą sukūrė

Dansukker

Minkštas imbierinis pyragas

Minkštas imbierinis pyragas

Sudedamosios dalys

100 g minkšto sviesto arba margarino
250 ml „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“
2 kiaušiniai
150 ml grietinės
100 ml bruknių uogienės
300 ml miltų
1 šaukštas malto cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis malto imbiero
1 ml kvapiųjų pipirų
1 šaukštelis sodos


Margariną arba sviestą su cukrumi „Farinas“ išsukite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Grietinę sumaišykite su uogiene. Miltus sumaišykite su prieskoniais ir soda, atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į riebalais išteptą, miltais pabarstytą maždaug 2 l talpos kepimo skardą. Pyragą maždaug 55 minutes kepkite apatinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje. Leiskite ataušti. Galima patiekti su plakta grietinėle ir bruknių uogiene.

Receptą sukūrė

Dansukker

Traškūs meduoliai

Traškūs meduoliai

Apie 200 mažų meduolių
Sudedamosios dalys

300 g sviesto arba margarino
375 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
200 ml vandens
5 g malto imbiero
13 g malto cinamono
3 g maltų gvazdikėlių
10 g sodos
apie 800 g miltų


Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Įpilkite vandens, suberkite su soda sumaišytus miltus, pagardinkite prieskoniais. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Dėkite ją į plastikinę dėžutę arba standžiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį šaldytuve. Kitą dieną tešlą išvyniokite, dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir formele išspauskite sausainius. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 6 min.

Jei norite, kad sausainiai būtų puresnės tešlos, užuot tirpinę, sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.

Receptą sukūrė

Dansukker

Meduoliai su migdoliniu įdaru

Meduoliai su migdoliniu įdaru

Apie 50 vienetu
Sudedamosios dalys

1/6 meduolių tešlos

Migdolinis įdaras
200 g kapotų migdolų
200 g „Dansukker” cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymas


Iš meduolių tešlos iškočiokite stačiakampį ir ant jo paskirstykite iš kiaušinių baltymų, cukraus miltelių ir smulkintų migdolų išsuktą masę. Iš tešlos susukite ritinį ir supjaustykite jį ½ cm storio griežinėliais. Griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 min. Iškeptus vyniotinius palikite ant grotelių atvėsti. Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbierinis namelis su glajumi

Imbierinis namelis su glajumi

Čia pateikiame mūsų receptą, pagal kurį galėsite išsikepti savo imbierinį namelį ir gražiai papuošti jį glajumi.
Sudedamosios dalys

240 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 g sviesto arba margarino
1 didelis kiaušinis
2 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono.
apie 450 g kvietinių miltų
1,5 arbatinio šaukštelio sodos


Ištirpdinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Maišykite, kol masė atvės. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite sodą su trupučiu vandens ir įpilkite į masę kartu su prieskoniais. Įdėkite miltus. Pasidarykite tešlą ir palikite nakčiai.

Parsisiųskite imbierinio namelio šabloną čia. Perkopijuokite namelio dalių šablonus ant tvirto kartono arba plastikinio lapo. Nustatykite orkaitėje 175 °C temperatūrą.

Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždėkite šablonus ant tešlos ir iškirpkite namelio dalis. Nuimkite tešlos perteklių. Jei reikia, iškirpkite langus, tačiau langus būtų paprasčiau nupiešti glajumi.

Vidurinėje orkaitės dalyje didesnes dalis kepkite 10-15 minučių, mažesnes dalis - 5-7 minutes. Uždėkite šablonus ant iškeptų namelio dalių ir patikrinkite, ar sutampa jų dydžiai. Jei reikia, nukirpkite kraštus.

Kai namelio dalys atvės, sulipdykite jas glajumi. Atskirai surinkite namelį, stogą ir dūmtraukį. Kai glajus suklijuos atskiras namelio dalis, priklijuokite stogą prie namelio, po to "sumūrykite" dūmtraukį.

Glajus imbieriniam nameliui
1 kiaušinio baltymas
2 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Elektriniu plakikliu suplakite visas sudedamąsias dalis iki vientisos tirštos masės. Naudokite glajų imbierinio namelio dalims suklijuoti bei nameliui papuošti.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbierinių meduolių dėžutė

Imbierinių meduolių dėžutė

Sudedamosios dalys

Maloni dovanėlė švenčių proga. Pridėkite namuose gamintų arba pirktų saldainių, arba savo mėgstamų kalėdinių kepinių, pavyzdžiui, imbierinių sausainių. 


Naudokite naminę arba pirktą imbierinių meduolių tešlą. Iškočiokite maždaug 4 mm storio imbierinių meduolių tešlą. Naudodami apskritą torto formą kaip šabloną, išpjaukite du apskritimus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 190 °C temperatūroje maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti.

Pamatuokite kepimo formos ilgį. Gautą skaičių padalinkite iš dviejų ir išpjaukite dvi juosteles, kad suformuotumėte pageidaujamą dėžutės šonų aukštį. Juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išpjaukite dangtelio rankeną ir dėkite ant tos pačios kepimo skardos. Iškepkite. Apvyniokite juostelėmis torto formą iškart, kai ištrauksite juosteles iš orkaitės. Dėmesio! Jos labai karštos, todėl būkite atsargūs ir mūvėkite pirštines. Palikite juosteles apvyniotas ant formos, kol atvės. Suklijuokite juostelių „siūles“ glajumi ir leiskite glajui sustingti. Naudodami glajų, priklijuokite šoninę sieną prie vieno apskrito torto pagrindo ir leiskite sustingti. Naudodami glajų, priklijuokite rankeną prie kito apskrito torto pagrindo. Dėžutę puoškite glajumi. Pridėkite į dėžutę saldumynų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

Sudedamosios dalys

175 g avižinių dribsnių
180 g kvietinių miltų
8 g kepimo miltelių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 g druskos
5 g cinamono
2 g kardamono
2 g maltų gvazdikėlių
1 ½ arbatinio šaukštelio trinto imbiero
1 kiaušinis
1 ml kefyro
30 g ištirpinto sviesto arba aliejaus 


Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Supilkite likusius ingredientus ir išmaišę išminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio ir padalinkite ją į 4 dalis. Iškočiokite siauras juosteles. Sudėkite juosteles ant kepimo popieriaus. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje maždaug 13 minučių 225 °C temperatūroje. Supjaustykite juosteles įstrižai ir sudėkite ant kepimo skardų pjovimo puse į viršų. Kepkite 10 minučių. Šiek tiek praverkite orkaitės dureles. Išjunkite orkaitę ir palikite sausainius džiūti keletui valandų. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas

apie 40 gabaliukų
Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
800 ml „Dansukker“ cukraus „Farinas“
600 ml kefyro
1 valg. šaukšt. imbiero
1,5 valg. šaukšt. kardamono
2 arbat. šaukšt. gvazdikėlių
1,5 valg. šaukšt. cinamono
1200 ml kvietinių miltų
1 arbat. šaukšt. sodos
200 g tirpdyto sviesto arba margarino
200 ml bruknių sulčių ar šviežių bruknių

Papuošti
400 g natūralaus neriebaus „Filadelfijos“ sūrio
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
bruknių


Į iki purumo išplatus kiaušinius su cukrumi, įpilkite kefyrą. Sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir suberkite į masę. Įmaišykite sviestą ir bruknių sultis. Supilkite tešlą į kepimo skardą. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 25 minutes. Pyragą palikite atvėsti.

Sumaišykite sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų ir gauta mase aptepkite pyragą. Papuoškite bruknėmis ir supjaustykite kubeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker