Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. O kas labiausiai išreiškia meilę nei gardūs skanėstai – Kalėdiniai pyragaičiai ar marmeladas? Taigi įkurkite savo virtuvėje tikrą nykštukų gamyklėlę ir pajuskite Kalėdų dvasią, sklindančią ten, kur kuriami saldumynai ir čeža dovanų maišeliai.


Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu

Šokoladiniai karameliniai saldainiai su pagardu

Apie 20 saldainių 1 valanda
Sudedamosios dalys

Karamelės įdaras
150 ml grietinėlės
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Saldainių apvalkalas
150 g juodojo šokolado

Siūlomi pagardai (pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų arba padalinkite saldinių tešlą dalimis ir gardinkite įvairiais pagardais)
• 11/4 šaukštelio pipirmėčių
• 1 g (2 pakeliai) šafrano
• 2 šaukšteliai malto cinamono
• 1 šaukštelis malto kardamono


Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, šviesųjį sirupą ir grietinėlę. Užvirkite. Virkite, kol gausite tirštą karamelinį kremą (apie 10 min.). Trumpam pailkite kremą ataušti.
Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite į karštą vandenį įdėtame dubenyje.

Saldainių formelių vidų ištepkite ištirpintu šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą. Ištepkite dar kartą ir įdėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Likusį šokoladą supilkite į konditerinį maišelį.

Pasirinkite vieną iš siūlomų pagardų. Jei pasirinkote šafraną, sumaišykite jį su 1 šaukšteliu cukraus.

Suberkite pagardą į karamelės kremą ir mišinį supilkite į konditerinį maišelį. Formeles pripildykite dviem trečdaliais kremo ir ant viršaus supilkite likusį šokoladą, kad suformuotumėte savotišką dangtelį.

Padėkite atvėsti į šaldytuvą. Paskui išimkite saldainius iš formelių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Figų uogienė

Figų uogienė

1 stiklainis 30 minučių
Sudedamosios dalys

200 g džiovintų figų
100 ml vandens
90 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
90 g „Dansukker“ cukraus uogienėms


Suminkštinkite figas maždaug 10 min. pamerkę į dubenį su vandeniu. Trinkite odelę, kad pašalintumėte, ir padalykite figas į smulkius gabaliukus.

Figų gabaliukus sudėkite į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir cukrų uogienėms.

Virkite apie 5 minutes. Gerai nugriebkite putas ir sumaišykite uogienę maišytuvu.

Uogienę supilkite į šiltą, gerai išvalytą stiklainį. Uždarykite ir laikykite sausoje ir tamsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainių mišinys stiklainyje

Sausainių mišinys stiklainyje

Sudedamosios dalys

Stiklainis, virvutė, atvirutė gavėjui

150 g kvietinių miltų
2,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2,5 arbatinio šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
225 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
75 g avižinių dribsnių

Pagardas
30 g džiovintų mėlynių arba spanguolių
45 g baltojo kapoto šokolado
45 g juodojo kapoto šokolado
30 g razinų
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono


Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus.

Nurodymai gavėjui ant atvirutės
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Išplakite 225 g sviesto ir 1 didelį kiaušinį, iki mišinys taps šviesus ir purus.
Suberkite stiklainio turinį ir išminkykite tešlą. Suformuokite tešlos kamuoliukus ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus lengvai paspausdami. Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės arba kol pagels kraštai. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Skanaus!

Receptą sukūrė

Dansukker

Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

30 minučių
Sudedamosios dalys

3 žaliosios citrinos
1 citrina
50 g šviežių imbierų
300 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
100 ml vandens


Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite cukrų uogienėms. Maišydami pavirkite dar 5–10 min. Patikrinkite, ar uogienės konsistencija tinkama. Uogienę supilkite į šiltus ir švarius stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

Sudedamosios dalys

175 g avižinių dribsnių
180 g kvietinių miltų
8 g kepimo miltelių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 g druskos
5 g cinamono
2 g kardamono
2 g maltų gvazdikėlių
1 ½ arbatinio šaukštelio trinto imbiero
1 kiaušinis
1 ml kefyro
30 g ištirpinto sviesto arba aliejaus 


Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Supilkite likusius ingredientus ir išmaišę išminkykite tešlą. Padėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio ir padalinkite ją į 4 dalis. Iškočiokite siauras juosteles. Sudėkite juosteles ant kepimo popieriaus. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje maždaug 13 minučių 225 °C temperatūroje. Supjaustykite juosteles įstrižai ir sudėkite ant kepimo skardų pjovimo puse į viršų. Kepkite 10 minučių. Šiek tiek praverkite orkaitės dureles. Išjunkite orkaitę ir palikite sausainius džiūti keletui valandų. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Citrinų kremas

Citrinų kremas

Sudedamosios dalys

200 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
3 kiaušiniai
500 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
200 g sviesto 


Gaivu ir rūgštu. Galima naudoti kaip torto kremą, tepti bandeles ir skrudintą duoną.

Išspauskite sultis iš citrinų. Sumaišykite jas su cukrumi uogienėms ir kiaušiniais. Virkite nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti.

Tebemaišydami pamažu dėkite sviestą. Nuimkite puodą nuo viryklės. Kremą nukoškite ir supilkite į šiltus švarius stiklainius. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdiniai morengai

Kalėdiniai morengai

Apie 40 morengų
Sudedamosios dalys

5 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus
1 ml acto
240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
30 g grūstos pipirmėtės arba baltų mėtinių saldainių 


Dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžios masės išplakite kiaušinių baltymus, cukrų ir actą. Į gautą masę įplakite cukraus miltelius ir grūstą pipirmėtę arba saldainius. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Suformuokite morenginius pyragaičius šaukšto arba konditerinio maišelio su lygiu arba dantytu antgaliu pagalba. Kepkite orkaitės viduryje 90 °C apie 1- 1 ½ valandos, priklausomai nuo morengų dydžio, kol jie taps sausi. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Sausainiai ant pagaliukų

Sausainiai ant pagaliukų

Maždaug 25 vienetai
Sudedamosios dalys

1/4 kepimo inde gaminamo pyrago
10 trupininių pyragaičių
75 g sūrio „Philadelphia“
30 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
200 g šokolado (bet kokios rūšies)
kepinių pabarstukų
medinių pagaliukų


Paskutinis mados klyksmas JAV yra maži, minkšti, papuošti sausainiai ant pagaliukų. Siūlome nustebinti savo artimuosius tokiais sausainiais.

Medinius pagaliukus padalinkite pusiau ir sudėkite į vandenį. Sutrinkite arba sugrūskite pyragą iki smulkių trupinių. Sutrupinkite pyragaičius ir sumaišykite juos su pyrago trupiniais. Įmaišykite sūrį „Philadelphia“ ir cukrų „Farinas“. Suformuokite norimo dydžio rutuliukus, sudėkite juos į lėkštę ir dėkite į šaldytuvą. Karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (žemoje temperatūroje) ištirpinkite šokoladą. Vieną pagaliuko galą įmerkite į šokoladą ir palikite atvėsti (į dubenį pripilkite ryžių ir į juos susmaigstykite pagaliukus). Pagaliukams išdžiūvus, įsmeikite į kiekvieną sausainio rutuliuką po pagaliuką ir panardinkite į ištirpintą šokoladą. Panardinkite rutuliukus į kepinių pabarstukus arba apibarstykite rutuliukus pabarstukais ir palikite sustingti. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Dumplainių marmeladas

Dumplainių marmeladas

Sudedamosios dalys

500 g dumplainių
200 ml vandens
1 šaukštelis šviežiai išspaustų citrinos sulčių
400 g „Dansukker“ uogienių cukraus 


Dumplainius išlukštenkite, nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Sudėkite į prikaistuvį, įpilkite vandens ir citrinos sulčių. Uždenkite prikaistuvį ir virkite ant lėtos ugnies maždaug 5 minutes. Supilkite uogienių cukrų ir pavirkite dar 3 minutes. Supilkite į šiltus, sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Imbierinių meduolių dėžutė

Imbierinių meduolių dėžutė

Sudedamosios dalys

Maloni dovanėlė švenčių proga. Pridėkite namuose gamintų arba pirktų saldainių, arba savo mėgstamų kalėdinių kepinių, pavyzdžiui, imbierinių sausainių. 


Naudokite naminę arba pirktą imbierinių meduolių tešlą. Iškočiokite maždaug 4 mm storio imbierinių meduolių tešlą. Naudodami apskritą torto formą kaip šabloną, išpjaukite du apskritimus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 190 °C temperatūroje maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti.

Pamatuokite kepimo formos ilgį. Gautą skaičių padalinkite iš dviejų ir išpjaukite dvi juosteles, kad suformuotumėte pageidaujamą dėžutės šonų aukštį. Juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išpjaukite dangtelio rankeną ir dėkite ant tos pačios kepimo skardos. Iškepkite. Apvyniokite juostelėmis torto formą iškart, kai ištrauksite juosteles iš orkaitės. Dėmesio! Jos labai karštos, todėl būkite atsargūs ir mūvėkite pirštines. Palikite juosteles apvyniotas ant formos, kol atvės. Suklijuokite juostelių „siūles“ glajumi ir leiskite glajui sustingti. Naudodami glajų, priklijuokite šoninę sieną prie vieno apskrito torto pagrindo ir leiskite sustingti. Naudodami glajų, priklijuokite rankeną prie kito apskrito torto pagrindo. Dėžutę puoškite glajumi. Pridėkite į dėžutę saldumynų.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdinis brendis su šafranu

Kalėdinis brendis su šafranu

Sudedamosios dalys

700 ml brendžio
¼ g šafrano
15 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo 


Sumaišykite brendį, šafraną ir sirupą, supilkite į butelį ir uždarykite. Palikite per naktį kambario temperatūroje. Nukoškite šafraną. Supilkite į butelį. 

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdiniai pyragėliai

Kalėdiniai pyragėliai

Maždaug 35 vienetai
Sudedamosios dalys

240 g kvietinių miltų
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
200 g atšildyto sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Morenginis mišinys
2 kiaušinių baltymai
65 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
10 g imbierinių meduolių prieskonių 


Dubenyje sumaišykite miltus su cukraus milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytus riebalus ir šakute išmaišykite iki duonos trupinių dydžio. Į tešlą įmaišykite kiaušinio trynį. Tešlą dėkite į šaldytuvą ir palikite mažiausiai 1/2 valandos. Išplakite kiaušinio baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite cukrų ir prieskonius.

Iškočiokite tešlą, suformuodami maždaug 50 x 30 cm dydžio stačiakampį. Ant tešlos užtepkite morenginį mišinį. Suvyniokite tešlą, dėkite ją į šaldymo kamerą ir palikite maždaug 1/2 valandos, kad ritinėlis visiškai atšaltų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Supjaustykite tešlos ritinėlį 1/2 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje maždaug 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker