Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.


Bandelės su šafranu

Bandelės su šafranu

32 bandelės 2 valandos
Sudedamosios dalys

Bandelės
1 g šafrano arba 2 šaukšteliai ciberžolių
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 g mielių
500 ml pieno
150 g kambario temperatūros sviesto
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis druskos
apie 800 g miltų

Įdaras
150 g migdolų pastos
100 g kambario temperatūros sviesto
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 g baltojo šokolado


Sumaišykite šafraną arba ciberžolę su 1 šaukštu cukraus ir pašildykite pieną iki 37 °C.

Suberkite mieles į dubenį ir supilkite pieną.

Įmaišykite sviestą, šafraną/ciberžolę, šviesųjį cukraus sirupą ir druską. Suberkite beveik visus miltus ir užminkykite vientisą tešlą.

Palikite tešlą kilti, kol beveik padvigubės (apie 40 min.).

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Sutarkuokite migdolų pastą ir sumaišykite su sviestu, vaniliniu cukrumi ir smulkintu šokoladu.

Tešlą padalykite į keturias dalis ir iš kiekvienos dalies ant miltais pabarstytos kepimo skardos suformuokite maždaug 0,5 cm storio stačiakampį. Stačiakampius padalykite į aštuonis trikampius.

Ant plačiausios trikampio dalies uždėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite nuo plačiosios dalies iki galiuko. Bandeles galiuku žemyn sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite šluoste ir palikite kilti apie 40 min. Kepkite iki 225 °C  temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės orkaitės lentynėlės 7–8 min.

Receptą sukūrė

Dansukker

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

2 vainikai
Sudedamosios dalys

50 g mielių
300 ml pieno
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
480–600 g miltų
100 g kambario temperatūros sviesto

Įdaras
200 g kambario temperatūros sviesto
100 g kapoto šokolado
100 g smulkiai kapotų lazdynų riešutų
45 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono
0,5 arbatinio šaukštelio maltų kardamonų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
0,5 arbatinio šaukštelio jūros druskos

Glajui: lengvai plakto kiaušinio
Puošti: „Dansukker“ perlinio cukraus arba cukranendrių cukraus „Demerara“


Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.

Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Daniški pyragaičiai

Daniški pyragaičiai

Apie 30 vienetų
Gardžios spurgos, skaniausios šviežios!
Sudedamosios dalys

100 g sviesto
300 g miltų   
4 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelio malto kardamono
5 šaukštelių kepimo miltelių
300 ml pieno
3 kiaušinių trynių
0,5 citrinos žievelės
3 kiaušinių baltymų
Lydyto sviesto prikaistuviui, cukraus miltelių papuošti ir gardžios uogienės spurgoms pamirkyti


Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti.
Visas sudedamąsias dalis dėkite į dubenį. Plakdami pilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, lydytą sviestą ir citrinos žievelę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštos masės ir atsargiai supilkite į pagrindinį mišinį.
Įkaitinkite specialią spurgų keptuvę* ir patepkite trupučiu lydyto sviesto.
Pilkite mišinį, kol beveik visiškai užsipildys skardos ertmės. Kepkite, kol visiškai iškeps. Naudokite iešmą arba šakutę.
Iškepusius pyragaičius sudėkite į lėkštę, apibarstytą cukraus milteliais.
Pyragaičius gausiai apibarstykite cukraus milteliais, mirkykite į skanią uogienę ir mėgaukitės!
*Jeigu neturite specialios keptuvės, kepkite kaip keksiukus orkaitėje, įkaitintoje 175 °C, apie 40 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pyragas su šafranais

Pyragas su šafranais

10–12 gabalėlių
Sudedamosios dalys

3 dideli kiaušiniai
180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
50 g sviesto
100 ml pieno
0,5 g šafranų
210 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Sviesto ir cukraus pyrago skardai ištepti
„Dansukker“ cukraus miltelių pabarstyti


Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri. Ištirpinkite sviestą. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atsargiai įmaišykite kiaušinių masę.ir pieną su šafranais. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite cukrumi. Į skardą sudėkite tešlą. Kepkite 30–35 min. ant vidurinės orkaitės lentynėlės. Leiskite pyragui atvėsti, tada jį apverskite. Prieš tiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Orinukai su razinomis

Orinukai su razinomis

30 vnt.
Sudedamosios dalys

4 kiaušinių baltymai
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 g razinų
100 g graikinių riešutų
100 g migdolų miltų


Baltymus išplakite iki standžių putų. Nuolat maišydami berkite cukrų. Plakite, kol masė bus blizgi. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite razinas, kapotus graikinius riešutus ir migdolų miltus. Dviem šaukšteliais tešlą sudėkite ant kepimo skardos. Orinukai turi būti pakankamu atstumu vienas nuo kito. Kepkite apie 25 min. Leiskite atvėsti. Laikykite sausame inde.

Receptą sukūrė

Dansukker

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Sudedamosios dalys

50 g mielių
350 ml pieno
1 arbatinis šaukštelis smulkintų kardamonų
1 g šafranų
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 kiaušinis
150 g kambario temperatūros sviesto
720 g miltų

Įdaras
200 g kapoto baltojo šokolado
70 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g minkšto sviesto

Glajus
1 kiaušinis
„Dansukker“ perlinio cukraus arba „Dansukker“ cukraus miltelių


Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į stačiakampius.
Sumaišykite visus įdaro produktus. Užtepkite pusę įdaro ant stačiakampio ir susukite išilgai.
Supjaustykite į 3–4 cm riekeles ir sudėkite jas į paruoštas bandelių formas. Tą patį padarykite su likusia tešla. Palikite kilti 20–30 minučių. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu cukrumi arba cukraus milteliais.
Kepkite 10–15 minučių ant vidurinės orkaitės lentynėlės 200 °C temperatūroje.

Bandeles geriausia valgyti ką tik iškeptas. Galima užšaldyti, kai atvėsta, tik atitirpinkite ir pašildykite orkaitėje prieš tiekdami.

Receptą sukūrė

Dansukker

Gardūs apelsininiai kvadratėliai

Gardūs apelsininiai kvadratėliai

apie 20 vienetų
Sudedamosios dalys

375 ml miltų
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml plakamosios grietinėlės
175 g sviesto arba margarino
200 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1 šaukštas apelsinų sulčių koncentrato

Papuošimui
200 g apelsinų skonio šokolado


Iš visų sudedamųjų dalių suminkykite tešlą. Įklokite ją į lengvai riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.
Nulupkite apelsiną ir gerai sutarkuokite žievelę. Visas sudedamąsias įdaro dalis sudėkite į prikaistuvį ir 20 min. virkite ant lėtos ugnies. Paskirstykite karamelę ant tešlos pagrindo. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Virš indo su karštu vandeniu ištirpinkite šokoladą. Paskirstykite šokoladą ant karamelės mišinio. Laikykite vėsioje vietoje. Prieš patiekdami supjaustykite kvadratėliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Riešutiniai riestainiai

Riešutiniai riestainiai

35 vienetai
Sudedamosios dalys

275 g miltų
100 g kapotų lazdyno riešutų
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
15 g „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 g sviesto arba margarino
50 g šokolado


Dubenyje sumaišykite miltus, riešutus ir cukrų. Sviestą ar margariną ištrinkite su miltais. Suminkykite tešlą ir palikite ją šaldytuve 1 val. Atvėsusią tešlą gerai iškočiokite, suvyniokite į vyniotinį ir supjaustykite į 35 vienodus gabaliukus. Gabaliukus ištempkite į ilgį ir suformuokite riestainius. Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite į iki 175 °C temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite apie 12 min. Iškeptus palikite atvėsti.
Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite inde virš karšto vandens. Ištirpusį šokoladą supikite į konditerinį švirkštą ir juo padenkite iškeptus riestainius. Kai šokoladas sustings, riestainius sudėkite į sandarias dėžutes. Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker

Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas

apie 40 gabaliukų
Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
800 ml „Dansukker“ cukraus „Farinas“
600 ml kefyro
1 valg. šaukšt. imbiero
1,5 valg. šaukšt. kardamono
2 arbat. šaukšt. gvazdikėlių
1,5 valg. šaukšt. cinamono
1200 ml kvietinių miltų
1 arbat. šaukšt. sodos
200 g tirpdyto sviesto arba margarino
200 ml bruknių sulčių ar šviežių bruknių

Papuošti
400 g natūralaus neriebaus „Filadelfijos“ sūrio
400 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
bruknių


Į iki purumo išplatus kiaušinius su cukrumi, įpilkite kefyrą. Sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir suberkite į masę. Įmaišykite sviestą ir bruknių sultis. Supilkite tešlą į kepimo skardą. Kepkite orkaitės viduryje 175 °C temperatūroje apie 25 minutes. Pyragą palikite atvėsti.

Sumaišykite sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų ir gauta mase aptepkite pyragą. Papuoškite bruknėmis ir supjaustykite kubeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker

Nepaprasti riešutiniai sausainiai

Nepaprasti riešutiniai sausainiai

20 vienetų
Sudedamosios dalys

200 g sviesto arba margarino
175 ml „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
350 ml miltų
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukšteliai kepimo miltelių
100 g lazdynų riešutų


Sviestą arba margariną iki purumo išsukite su abiejų rūšių cukrumi. Sumaišytus riešutus, miltus ir kepimo miltelius atsargiai įmaišykite į plakinį. Iš tešlos suformuokite 20 rutuliukų ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo padėklų toliau vienas nuo kito. Kepkite apie 10 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker